Catalunya Diari

El Montsec podria rebre la distinció Destí Turístic Starlight

El Montsec podria rebre la distinció Destí Turístic Starlight| Redacció - Fotografia: Diputació de Lleida

 Marín ha estat un dels dos auditor que els dies 10 i 11 de desembre s’han desplaçat al Montsec per dur a terme els treballs d’avaluació. El resultat de l’auditoria, que es podria donar a principis de l’any vinent, atorgaria la certificació de Destí Turístic Starlight. Aquest astrofísic ha indicat que el Montsec presenta "un elevat grau d’excel·lència" i podria ser "una de les destinacions pioneres a nivell mundial en aquest àmbit generant ofertes i productes singularitzats" que complementarien la resta d’ofertes turístiques i culturals que ja aporta la comarca.
 
Aquesta distinció és un primer pas per a un projecte a llarg termini de promoció turística. Per aquest motiu, la Diputació de Lleida ja ha participat activament en la candidatura que el Consorci del Montsec va presentar el passat mes d’octubre.
 
Per la seva banda, Reñé ha indicat que "aquesta proposta hauria d’ajudar a fer possible que persones interessades en el món de l’astronomia poguessin venir a un dels llocs més qualificats per aquesta visualització del cel".
 
Els estudis que han realitzat els auditors al Montsec s’han basat en la recollida d’informació en relació a la transparència i estabilitat del cel, la realització de mesures de fons de cel per definir les diversos zonificacions del Montsec i l’elaboració d’un informe per part del Servei Meteorològic de Catalunya que valida que el temps serè és superior a les exigències Starlight. La disponibilitat de cels nítids i estrellats que avala aquesta certificació pot convertir-se en un actiu bàsic per al desenvolupament de productes relacionats amb el turisme científic, cultural o paisatgístic.
 
A la reunió també han assistit el delegat en funcions de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré; els diputats Xavier Pont i Antoni Ponz; el director científic del Centre d’Observació de l’Univers, Salvador Ribas, i el gerent del Consorci del Montsec, Josep Vilajoliu.


Comentaris

envia el comentari