Catalunya Diari

El mosquit tigre arriba al Prepirineu i es propaga per Ponent

El mosquit tigre arriba al Prepirineu i es propaga per Ponent| Text i fotos: ACN

 

El mosquit tigre està instal·lat al Pre-Pirineu des de fa dos anys i es propaga per la província de Lleida, segons Mosquit Alert, una plataforma científica que gestiona dades de milers d’observacions i punts de cria de mosquit tigre. 

El director del projecte, Frederic Bartomeus, ha explicat que aquesta espècie invasora afecta tota la costa catalana i que “la novetat és que està entrant a la província de Lleida”. Una propagació “invasiva” que es duu a terme “en cotxe” i que fa un recorregut “que s’associa a les carreteres”. D’altra banda, l’ajuntament de Barcelona té engegat un protocol de vigilància per evitar que l’espècie propagui malalties tropicals després que a la ciutat hi hagi 14 malalts de Zika, 5 malalts de Chikungunya i 14 de dengue d'aquest virus importat de l'estranger.
 
“Es pensava que a Lleida, al ser tan seca i amb un clima diferent, el mosquit tigre no hi podria progressar”, ha subratllat Bartomeus. Un tipus de mosquit “molt urbà”, que va arribar a Berga fa dos anys i que està entrant a Lleida “per la carretera de Manresa”. “Transportem els mosquits al cotxe, s’hi senten atrets perquè emet CO2, hi ha temperatura, i quan obrim la finestra hi entren”, ha sentenciat. 
 
Segons Bartomeus, la plataforma Mosquit Alert ha servit per activar també el protocol del mosquit tigre a Andalusia i l’Aragó. A més d’aquests dos territoris i Catalunya, el mosquit tigre és present a València, Alacant, el País Basc i les Balears. 


Comentaris

envia el comentari