Catalunya Diari

El Museu de la Val d'Aran exposa peces restaurades de la vaixella del Castell Lleó dels segles XVI i XVII

El Museu de la Val d'Aran exposa peces restaurades de la vaixella del Castell Lleó dels segles XVI i XVII| Redacció - Fotografia: Conselh Generau d'Aran

 "Aquest conjunt de peces es va trobar de manera fragmentada com a resultat de les campanyes d’excavació arqueològica que el Conselh Generau d’Aran duu a terme des de l'any 2004 i en les quals s’han trobat materials diversos com ceràmiques, restes d'ossos, monedes... Els materials ceràmics trobats en les diverses campanyes d’excavació es van netejar i van documentar exhaustivament fins després ser restaurats", ha manifestat Jèp de Montoya, responsable de Cultura i Patrimoni del Conselh Generau d’Aran.
 
La restauració d’aquestes peces ha estat feta pels tècnics del laboratori d’arqueologia de la Universitat de Lleida, que han tornat per donar vida a uns objectes oblidats pel temps.
 
Alhora, el Museu de la Val d’Aran ha presentat la reproducció feta d’algunes d’aquestes peces de mans de la seva autora, la ceramista Carme Vicens, i que es posaran a la venda en el mateix Museu de la Val d’Aran.


Comentaris

envia el comentari