Catalunya Diari

El paer en cap de Cervera, Ramon Royes, es querella contra el regidor de l’oposició Mateu Figuerola per calúmnies

El paer en cap de Cervera, Ramon Royes, es querella contra el regidor de l’oposició Mateu Figuerola per calúmnies| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Cervera

 

El Jutjat d’Instrucció núm. 2 de Cervera va admetre a tràmit el passat 27 d'octubre la querella criminal presentada al maig per Ramon Royes Guàrdia, paer en cap de Cervera, contra Mateu Figuerola Niubó, regidor de la Paeria per la formació política Partit per Catalunya, per la presumpta comissió d’un delicte d’injúries greus amb publicitat, previst en els articles 208 i 209 del Codi Penal, havent estat assenyalada per al proper 11 de desembre la declaració judicial d’aquest en qualitat d’imputat. 

Els fets sobre els quals, ara per ara, es fonamenta la querella criminal admesa són les afirmacions clarament insidioses i rotundament falses fetes pel querellat, Mateu Figuerola, en sengles cartes publicades a La Veu de la Segarra i a la revista de la Paeria de Cervera als mesos de febrer i març de 2013, en les quals, ultrapassant de manera clamorosa els límits legítims del debat polític, vexa Ramon Royes i l’acusa d’actuar, en la seva condició d’alcalde, afavorint interessos particulars. Així mateix, la querella serà ampliada de forma imminent per les acusacions, en el mateix sentit i to, fetes més recentment per Mateu Figuerola en una carta apareguda a La Veu de la Segarra del mes d’octubre. 
 
Igualment, s’està valorant l’ampliació de la querella a dos regidors més de la corporació pels insults i les acusacions, igualment gratuïtes i falses, fetes en el mateix sentit en diversos plens de l’Ajuntament. 
 
El drets a la llibertat d’expressió i l’exercici de la crítica política, imprescindibles en una societat democràtica, no emparen en cap cas els greus excessos que, en forma d’afirmacions que el seu autor coneix clarament falses, tenen com a única finalitat atemptar contra l’honor i la imatge de qui té encomanat, per mandat democràtic, l’exercici de funcions públiques. 
 
El paer en cap de Cervera manifesta que l’equip de govern actual de la Paeria de Cervera serà contundent amb el rebuig total a qualsevol tipus d’actuació o manifestació que posi en dubte l’honorabilitat de les persones i de les institucions que representen. 


Comentaris

envia el comentari