Catalunya Diari

El Parc de Nadal de les Borges es reprèn després del petit incendi de Cap d'Any

El Parc de Nadal de les Borges es reprèn després del petit incendi de Cap d'Any| Redacció - Fotografia: ACN

El tradicional Parc de Nadal de les Borges Blanques que s'està duent a terme del 27 al 30 de desembre i del 2 al 4 de gener de les 16.30 a les 20.30 hores ha reprès aquest dilluns la seva activitat, tal com estava previst, després de l'incendi que es va produir en un dels dos pavellons en el Ball de Cap d'Any.

L'incident ha fet que aquest dilluns a la tarda l'activitat només s'hagi desenvolupat al Pavelló de l'Oli on s'han reubicat les zones del Pavelló Francesc Macià, menys la zona d'esports i la pista americana per falta d'espai.

Els prop de 1.100 assistents que ja han passat durant aquests primers 4 dies han pogut gaudir de 12 espais diferents, que inclouen castells inflables, balanz bikes, karaoke, jocs simbòlics i tradicionals antics, un rocòdrom, una pista d'Slot, videojocs amb la consola Wii i animació infantil, entre altres activitats, a més a més d'una zona per a adults.

El Parc de Nadal que organitza el grup d'esplai Apassomi amb 28 monitors que s'encarreguen de preparar les activitats i d'atendre els infants, està promogut per l'Ajuntament de les Borges Blanques i s'adreça a infants de 0 a 14 anys.

L'origen i el tractament de l'incendi
En el transcurs de l'actuació del segon grup de música del Ball de Cap d'Any de les Borges Blanques, organitzat per la Comissió de Festes, presumiblement arran de la utilització de material pirotècnic i del qual l'Ajuntament no en tenia constància, es va produir un petit incendi en les cortines de la caixa escènica. El fet que aquestes fossin de material ignífug va limitar molt i retardar el seu abast.

Ràpidament efectius municipals van procedir a sufocar el foc i activar el Pla d'Autoprotecció (PAU), que va consistir a desallotjar ordenadament les aproximadament 250 persones que es trobaven en aquell moment en el recinte i avisar el servei d'emergències 112. En pocs minuts van arribar efectius del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) amb dues ambulàncies, la Policia Local i els Mossos d'Esquadra, que havien rebut l'avís de la Central d'Alarmes en haver saltat el sistema contra incendis connectat amb ells. Seguidament, van arribar quatre dotacions de bombers i es va procedir a acabar d'extingir l'incendi i ventilar el Pavelló Francesc Macià. Més enllà dels danys materials per acabar de determinar, l'incident només va ocasionar dos ferits lleus per inhalació de la pols de l'extintor, un dels quals va ser el mateix tècnic municipal que va ajudar a sufocar l'incendi.

Aquest dilluns al matí s'han personat efectius de la Policia Científica, per investigar l'incident, el Servei de Neteja Municipal per dur a terme les tasques de neteja; i tècnics del Servei de Manteniment de l'empresa que s'ocupa del sistema contra incendis per restablir tots els extintors i les mesures de prevenció de l'equipament.


Comentaris

envia el comentari