Catalunya Diari

El Parc Nacional d’Aigüestortes rep 485.935 visitants durant el 2014

El Parc Nacional d’Aigüestortes rep 485.935 visitants durant el 2014| Redacció - Fotografia: Generalitat de Catalunya

 

El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici va experimentar durant l'any 2014 un fort augment pel que fa al nombre de visitants, que van arribar fins a un total de 485.935 persones. Aquesta xifra representa un augment del 12% respecte de l’any anterior.  

Els augments es van produir tant per les entrades clàssiques d’Aigüestortes, a la vall de Boí, com a Sant Maurici, a la vall d’Espot, i també per d’altres existents a la zona perifèrica de protecció. Destaca la recuperació de visitants a les riberes araneses de Colomèrs i Valarties, els accessos de les quals van resultar molt afectats per les riuades del mes de juny de 2013, i la consolidació, any rere any, de les visites per la Vall Fosca.
 
Per poder efectuar un recompte tan acurat com sigui possible del nombre de visitants, a més del personal destinat a les entrades principals, el Parc Nacional disposa de comptadors automàtics de persones que faciliten una informació molt valuosa a fi de poder quantificar el nombre de visitants en indrets on no es disposa de mitjans personals. Les xifres confirmen, per tant, la importància del Parc com a destinació turística de primer ordre per als amants de la muntanya i la natura, i, al mateix temps, posen en relleu la seva contribució decisiva a la millora dels indicadors socioeconòmics de les comarques de la seva zona d’influència.


Comentaris

envia el comentari