Catalunya Diari

El Parc Natural de l'Alt Pirineu acredita 17 nous guies i ja supera els 50

El Parc Natural de l'Alt Pirineu acredita 17 nous guies i ja supera els 50| Text i fotos: ACN

 

El Parc Natural de l'Alt Pirineu ha acreditat aquest estiu 17 nous guies, després que han superat les proves teòriques i pràctiques de la tercera edició del curs de guies interpretadors que organitza el Parc, en col·laboració amb entitats del territori. La cloenda del curs va tenir lloc el passat 22 de juny, amb una prova final consistent en un examen teòrico-pràctic, que van superar amb èxit 17 dels 45 participants inscrits. 

Els nous guies se sumen als 40 acreditats pel Parc en les edicions anteriors del curs del 2012 i el 2013. Durant sis setmanes dels mesos de maig i juny, els alumnes han participat de 10 sessions teòriques i 10 sortides de camp pels 5 sectors del Parc Natural, començant per les zones baixes i acabant per zones més alpines. A més, s'ha donat a conèixer eines i recursos per a la interpretació i transmissió del patrimoni natural d'aquest espai protegit, així com aspectes de gestió i funcionament del Parc.
 
L'equip gestor del Parc ha comptat amb el suport d'entitats, especialment de l'àmbit acadèmic i ambiental, com ara la Universitat de Lleida, la Universitat Autònoma de Barcelona, els projectes LimnoPirineus i Piroslife, l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, l'Escola de Natura del Corredor o la Reserva Nacional de Caça de l'Alt Pallars, entre altres.
 
L'acreditació és pròpia del Parc Natural de l'Alt Pirineu. A més, un cop superat el curs, s'ofereix als guies acreditats en actiu una promoció de les seves activitats dins l'agenda d'activitats quadrimestral del Parc Natural, que es difon entre els principals agents turístics de l'àmbit de l'espai protegit, tant digitalment com en format paper, amb uns 7.500 exemplars.
 
Així mateix, la llista de guies acreditats en actiu es pot consultar a les cartelleres d'informació renovable del Parc i en el següent enllaç. Actualment, dels 57 guies que han superat el curs, 9 treballen en empreses locals i entitats del territori, fomentant així l'ocupació i la dinamització socioeconòmica de l'entorn del Parc en l'àmbit de l'ecoturisme.


Comentaris

envia el comentari