Catalunya Diari

El Parc Natural de l'Alt Pirineu compta amb una nova cabana de pastor a la muntanya de Bonabé

El Parc Natural de l'Alt Pirineu compta amb una nova cabana de pastor a la muntanya de Bonabé| ACN - Fotografia: Departament de Territori

 

El Parc Natural de l’Alt Pirineu compta amb una nova cabana de pastor a la muntanya de Bonabé (Pallars Sobirà). Aquesta infraestructura permetrà disminuir els desplaçaments que fa diàriament el bestiar i donarà més confort al pastor contractat pel Projecte Piroslife, que realitza la vigilància d'uns 1.000 ovelles de diferents ramaders de la Vall d'Isil i que pasturen durant l'estiu en zona de presència continuada d'ós bru.

La cabana de pastor del Salau ha estat dissenyada per l'arquitecte Josep Bunyesc i construïda per Fustes Sebastià, amb criteris d'eficiència energètica. Gràcies a la seva situació i a la seva tipologia constructiva, està molt integrada en l’entorn.
 
La cabana ha estat promoguda pel Departament de Territori i Sostenibilitat, dins del Projecte Piroslife, que cofinança la Unió Europea. Els altres socis del Projecte són Forestal Catalana, Conselh Generau d'Aran, Universitat de Lleida i Fundación Oso Pardo. 


Comentaris

envia el comentari