Catalunya Diari

El Parc Natural de l'Alt Pirineu promociona les rutes de l'ós

El Parc Natural de l'Alt Pirineu promociona les rutes de l'ós| EP - Fotografia: ACN

 

El Parc Natural de l'Alt Pirineu ha presentat aquest dilluns a Llavorsí (Lleida) les noves eines i recursos per dinamitzar el sector turístic en la seva zona d'influència, entre ells la promoció de les rutes de l'ós.

Activitats familiars, les noves rutes a peu i en BTT que s'ofereixen als visitants, i els nous recursos digitals són algunes de les propostes que el parc ha presentat als tècnics d'espais naturals i del sector turístic del territori, segons ha informat la Conselleria de Territori i Sostenibilitat.
 
El Projecte del rastre de l'óssa, de l'associació La Paniquella, inclou una campanya d'educació i divulgació sobre l'ós bru destinada al públic familiar i escolar i cinc rutes pel parc.
 
El parc pretén donar un impuls al seu programa 'Explora el Parc' iniciat el 2003 amb tallers a les escoles amb la intenció de promocionar-lo entre els més petits. També vol promocionar noves rutes a peu que permeten, amb una estada de diferents dies, descobrir el patrimoni natural i cultural del parc i gaudir d'una estada en refugis i establiments.
 
Una de les propostes, de quinze dies, segueix els passos que van recórrer els escriptors Camilo José Cela i Josep Maria Espinàs el 1956 pel Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, la Val d'Aran i l'Alta Ribagorça.


Comentaris

envia el comentari