Catalunya Diari

El Partit Animalista condemna les batudes contra gossos abandonats de Lleida

El Partit Animalista condemna les batudes contra gossos abandonats de Lleida| Text i fotografies: EP

El Partit Animalista (PACMA) condemna les batudes contra gossos abandonats de Lleida anunciades per la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, amb l'objectiu d'atrapar els gossos salvatges que en les últimes setmanes han atacat en dues ocasions les ovelles d'un ramader de Seròs. En cas de no poder agafar-los vius, no descarten sacrificar-los.

El partit, que assenyala que no hi ha cap informe veterinari que avali la perillositat dels animals, ha anunciat que interposarà denúncies contra l'Ajuntament de Seròs i la Generalitat.

Des de fa uns dies, Mossos d'Esquadra, agents rurals i caçadors busquen els gossos salvatges que estan atacant granges del Baix Segrià. Les dos agressions sofertes pel ramader de Seròs Ramon Agustí han fet que la Conselleria d'Agricultura organitzi un dispositiu d'excepció i que permet a les persones que hi participen anar armades per matar els animals si no aconseguissin atrapar-los vius.

Atacs repetitius

L'atac a les dues granges de Ramon Agustí a Seròs no és el primer, ja que al juliol un grup de gossos ja va matar diversos vedells d'una granja d'Alcarràs.

Els grups de gossos salvatges havien estat vistes per veïns de Seròs ja al juny i, des de llavors, a petició de l'Ajuntament d'aquesta localitat, Agricultura havia autoritzar la intervenció de caçadors en grup de cinc. L'autorització ara s'ha renovat i ha donat com a resultat el sacrifici de sis gossos, segons ha explicat l'alcalde de Seròs, Gabriel Pena, per qui l'autorització extraordinària de novembre, en la qual els caçadors estaran sota l'organització dels agents rurals, serà "la més efectiva".

Segons el cap dels Agents Rurals, Llorens Ricou, el grup de gossos més perillós per a les explotacions ramaderes és el de Seròs i està formada per quatre gossos que actuen a la nit i amb molta agressivitat, raons per les quals considera que han nascut en llibertat i no han estat en contacte amb persones. Els agents rurals tenen constància que hi ha un altre grup que actua entre Torres de Segre i Alcarràs, "amb vuit o deu gossos", segons Ricou, un altre a Almatret i pobles propers de nou i un grup de tres o quatre en diversos pobles.

L'alcalde de Seròs ha explicat també que l'Ajuntament ha publicat un ban en què recomana a la població anar amb compte i avisar al consistori si veuen la rajada. Per la seva banda, el cap de servei Biodiversitat de Catalunya, Ricard Casanovas ha demanat a totes les persones de la comarca que tinguin animals de companyia que els censen i que avisin si veuen animals solts.


Comentaris

envia el comentari