Catalunya Diari

El Paupaterres arriba a Tàrrega amb moltes novetats

El Paupaterres arriba a Tà rrega amb moltes novetats| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tà rrega

El Paupaterres, el Festival Musical d'Estiu de les Terres de Ponent, arribarà els dies 17 i 18 de juliol a Tàrrega. Amb una programació a l'alçada a la seva majoria d'edat, durant els dos dies que dura el certamen s'oferiran 13 concerts per a tots els gustos i d'estils tan diversos com l'ska, el hip hop, el rock i la barreja de sons tradicionals i electrònics. La programació, a més, compta amb formacions consolidades del panorama musical i agrupacions que comencen les seves passes en el món de la música.

A banda del festival per als adults, el Paupaterres té un espai dedicat especialment als nens i a les famílies: el PaupaKids, que de mica en mica s'ha consolidat com un esdeveniment propi dins del Festival Paupaterres durant el dissabte a la tarda. Segons explica Lluís Agea, codirector del festival, "la gran demanda de famílies que volen gaudir dels concerts ens ha portat a ampliar les activitats dedicades als més petits, de manera que acomplim una doble funció: els pares gaudeixen dels concerts i els nens i nenes s'ho passen d'allò més bé amb espectacles pensats per a ells, al mateix temps que comencen a assaborir l'ambient del Paupaterres".

Aquest any a més, l'amfitrió del PaupaKids serà en Pau, el personatge de la família dels Súpers del Club Super 3, que actuarà en directe al Càmping Municipal. A banda, els nens i nenes podran gaudir del grup d'animació Ambäukatunàbia i el seu Bassal Rock, un espectacle que uneix l'animació musical en directe amb activitats aquàtiques per combatre la calor. I per si tot això no fos prou, a partir de les 18.00 hores els nens i les nenes podran pintar-se la cara, participar en un photocall a càrrec de la fotògrafa Núria Boleda, jugar a la zona de tallers o pujar a l'inflable del Pop del Reciclatge.

L'ampliació d'activitats d'enguany ha estat possible gràcies al conveni que ha signat l'organització del festival amb l'Associació Alba de Tàrrega, d'atenció a persones amb discapacitat intel·lectual. El conveni s'ha signat amb Quàlia, l'àrea de projectes educatius d'aquesta entitat, un conjunt de joves de la població amb gran formació i experiència en el món del lleure, que s'encarregaran de la coordinació del PaupaKids.

L'entrada al PaupaKids val 3 euros i és gratuïta per als socis del Club Super 3.

Tretze concerts i un focus de música basca
Durant els dos dies que dura el certamen s'oferiran 13 concerts variats, entre els quals destaca el de Zoo, una de les revelacions de la temporada. El col·lectiu musical valencià se centra entre el rap, el hip-hop, el rock i el ska però també mescla ritmes electrònics. Dissabte, el reconegut quartet barceloní Els Amics de les Arts presentarà les cançons del seu últim àlbum en la gira d'aniversari dels seus 10 anys sobre els escenaris.

Un dels punts forts del festival d'enguany és el focus dedicat a la música del País Basc i el seu acordió tradicional, la trikitixa. El divendres 17 de juliol actuarà Esne Beltza, una formació que utilitza instruments tradicionals adaptant-la a ritmes moderns com l'ska o el hip-hop. Dissabte 18 de juliol serà el torn del músic de folc Kepa Junkera, aplaudit internacionalment, que al Paupaterres portarà el seu nou treball 'Una petita història de la trikitixa'. Ho farà acompanyat per la formació Sorginak, grup de noies entre els 15 i 18 anys especialitzades en polifonia i tocar l'instrument del pandero.

La petjada dels grups lleidatans
El festival tindrà una àmplia presència lleidatana al seus concerts. En aquesta edició, els sons ballables i divertits, barreja de rumba catalana i ska de la Terrasseta de Preixens sonaran al costat de la veterana banda lleidatana La Família Torelli, formada per vuit músics que tenen el seu punt de trobada a Lleida. Fruit de la col·laboració entre el Festival Paupaterres i el Ponent Roots, una de les novetats d'aquesta 18a edició, els djs Edu i Uri (Ponent Roots Selectors), amenitzaran l'espera entre els concerts de divendres i allargaran la nit amb una actuació on punxaran clàssics de la música negra.

El programa de dissabte l'obrirà el cantautor senegalès i lleidatà d'adopció, Alu Spear, que com a multiinstrumentista fusiona el reggae amb pinzellades africanes reunides al seu disc 'Mama Africa'. Precisament el reggae és el fil conductor de l'oferta mestissa dels djs targarins Ghetto Youth, que entre les actuacions de cada grup del dissabte, enllaçaran els sons jamaicans amb l'electrònica amb unes sessions amb molt de ritme.

De les arrels a la fusió electrònica
La jornada de divendres finalitzarà amb Doctor Prats, autodefinits com una banda de "festa fusió", els seus ritmes abasten des del reggae fins el folk, amb dosis de rock, ska, rumba, samba i cúmbia. Finalment, dissabte el festival es clourà amb dos agrupacions que tenen els sons festius com a element comú. Els barcelonins Soweto, que beuen de les influències de la música jamaicana i dels sons tradicionals negres; i els Xeic!, que agafa com a base la música de les xarangues per amanir-la amb rock, ska, ritmes llatins, reggae i punk.

L'Associació Paupaterres, associació sense ànim de lucre, manté la gratuïtat del festival en la seva major part, complint així un dels seus principals objectius, que és esdevenir un punt de trobada en les nits estiuenques de famílies, joves, melòmans i amics.

Programa complet d'activitats
Divendres, dia 17 de juliol
- 21.00 hores: Obertura de portes
- 22.00 hores: Morena - tradipatxanga
- 23.30 hores: La Familia Torelli
- 00.45 hores: Esne Beltza Esnebeltza
- 02.00 hores: ZOO
03.15 hores: Doctor Prats
(Entre grup i grup actuarà Ponent Roots Produccions Selectors)

Dissabte, dia 18 de juliol
- 21.00 hores: Obertura de portes
- 21.00 hores: Alu Spear
- 22.00 hores: Kepa Junkera & Sorginak
- 23.30 hores: Els Amics de les Arts
- 00.45 hores: La Terrasseta De Preixens
- 02.00 yhores: Soweto 60's Official
- 03.15 hores: XEIC!
(Entre grup i grup actuarà Ghetto Youth)


Comentaris

envia el comentari