Catalunya Diari

El pessebre monumental d’Alpicat de les famílies Bagué-Masanés i Ribau-París obrirà les seves portes durant sis dies

El pessebre monumental d’Alpicat de les famílies Bagué-Masanés i Ribau-París obrirà les seves portes durant sis dies| Redacció - Fotografia: Ajuntament d'Alpicat

 

Com ja es tradició per aquestes dates, Alpicat podrà gaudir un any més del seu pessebre monumental gràcies a la iniciativa de les famílies Bagué-Masanés i Ribau-París, que any rere any posen al servei del poble una exposició que ja és tot un referent a les comarques lleidatanes i que enguany es podrà veure durant sis dies.

L’exposició pessebrista obrirà les seves portes aquest dissabte, dia 17 de desembre, de 18.00 a 20.00 hores, i també podrà ser visitada, sempre amb el mateix horari, el diumenge 18, divendres 23, dissabte 24 i dilluns 26, i s’acomiadarà de tots els visitants el diumenge 1 de gener. L’entrada és gratuïta i només cal fer una aportació voluntària.
 
Per visites de grups de més de cinc persones fora de l’horari d’apertura, es pot contactar amb dos dels seus responsables: Josep Maria (telèfon 669 511 279) / Sisco (626 499 045).
 
Cal destacar que enguany el pessebre està dedicat a l’aigua, motiu pel qual hi ha molts detalls que tenen aquest element com a protagonista, com ara tres rius, cascades d'aigua i moltes fonts. Al marge d’això, en aquesta monumental construcció que aquestes dos famílies aixequen des de fa més de vint anys, els visitants podran gaudir de 350 figures estàtiques i 70 en moviment, oliveres petites naturals, moltes peces en moviment, efectes de llum i so, boira, pluja, neu i molts més detalls, com ara escoltar els sons de la natura i contemplar de primer mà els oficis de l’època, el desert, la cova, el Tossal de la Corona i un llarg etcètera. 
 
El pessebre estarà ubicat al magatzem particular del carrer de Mossèn Cinto número 35, xamfrà amb el carrer de Joaquim Costa. 


Comentaris

envia el comentari