Catalunya Diari

El Petit Nicolau participarà a la festa de Carnestoltes de Tàrrega

El Petit Nicolau participarà a la festa de Carnestoltes de Tàrrega| Redacció - Fotografia: Agrat Tàrrega

 


Tàrrega ja prepara una nova edició del Carnestoltes que enguany girarà al voltant de la temàtica electoral i on el poble decidirà qui vol que sigui el Rei Carnestoltes entre dos candidats de posicions extremistes. Per quart any consecutiu, l’Associació Agrat serà la responsable de l’organització de la festa, que se celebrarà del 12 al 15 de febrer.Sota el lema 'Tàrrega decideix', la principal novetat d’enguany és que hi haurà dos candidats a Rei que hauran de convèncer els votants durant la campanya electoral que començarà el proper divendres 30 de gener amb l’habitual enganxada de cartells al Pati. A partir d’aquí, tindran 15 dies per vendre fum amb les seves promeses que seran difoses a través de les xarxes socials i grups sectaris de WhatsApp. Els candidats representaran els extrems més radicals de la societat tagrarina. D’una banda, un candidat conservador, populista, de dretes i amb la ment molt tancada, més conegut popularment com el Targarí de Tota la Vida. D’altra banda, el candidat d’esquerres, més alternatiu, hippy i amb propostes molt controvertides, més conegut popularment com el Targarí de Tota la Fira. 
 
La votació del Rei Carnestoltes es farà el mateix dissabte 14 de febrer després dels discursos des del balcó de l’Ajuntament i tothom hi podrà participar a través de l’aplicació de l’Agrat, que comptarà amb molta incidència en el Carnaval. Les diferents comparses podran votar quina és la millor a través d’aquest sistema i també participaran en sortejos i premis gràcies a una Black Card que anirà vinculada a l’aplicació mòbil de l’Agrat, que es pot descarregar de forma gratuïta.
 
En els últims anys el Carnaval de Tàrrega s’ha consolidat com un dels festivals de referència i amb més participació de la província de Lleida. L’any passat, es va superar el rècord de 70 comparses inscrites i més de 1.000 persones disfressades pels carrers de la ciutat, que ha recuperat l’essència dels mítics carnavals dels anys 80 i 90.
 
Programació

Pel que fa la resta de dies, el dijous s’organitzarà el tradicional sopar de 'Dijous Gras' organitzat pel Centre Cultural i posteriorment tindrà lloc l’aparició de 'l’Home dels nabos' en una festa que continuarà pels pubs de Tàrrega i discoteques de Lleida. Divendres a la tarda s’organitzarà el Carnaval Infantil al Mercat Municipal amb música, grups d’animació i la típica xocolatada a l’orinal. A partir de les 00.00 hores a la Plaça Major, es farà una paròdia de la Festa Major targarina amb la novetat d’un Karaoke popular, s’interpretarà el nou Ball del Titotes i es culminarà la nit del pijama amb el reversionat Ball de l’Excita en honor a les Santes Cotxines.
 
La festa continuarà el dissabte al matí amb l’aparició del Petit Nicolau, protagonista del cartell, i el Comerç-toltes, on les botigues de la ciutat lluïran les millors disfresses i animaran l’ambient per quan a les 18.00 hores s’obrin les portes de l’estació de trens a l’espera de l’arribada dels candidats al Tron de Carnestoltes. Després de la rua, el discurs a la Plaça Major i el Sopar, tindrà lloc al Mercat Municipal l’entrega de premis als guanyadors de les comparses i una festa fins altes hores de la matinada que finalitzarà amb la Ressaca de la Sardina.
 
Finalment, diumenge es culminarà la festa amb un ball de màscares al Mercat Municipal organitzat per la Regidoria de Cultura. El Carnaval de Tàrrega comptarà també amb un concurs a través d’Instagram i es pot consultar tota la informació a www.carnestoltestarrega.cat.


Comentaris

envia el comentari