Catalunya Diari

El Pla de Beret registra sis atacs de fauna salvatge en deu dies

El Pla de Beret registra sis atacs de fauna salvatge en deu dies| Text i fotos: ACN

 

El Pallars Sobirà està preocupat. En els darrers deu dies s'han produït sis baixes al Pla de Beret per diversos atacs de fauna salvatge. Els ramaders consideren que l'assegurança per atacs anunciada per la Generalitat no és la solució, donat que els danys colaterals als animals no els paga.

Carles Vicente, responsable d'organització del sindicat Unió de Pagesos, assegura que el ''danys morals'' que pateix el ramader no es pot pagar de cap manera. Pel que fa a l'assegurança han debatut en assemblea la necessitat d'incorporar a fer els peritatges professionals com veterinaris. Pel sindicat els agents rurals estan mancats de coneixements per realitzar aquesta tasca.
 
Un altre dels aspectes que preocupa el sindicat és la capacitat del Pirineu per seguir acollint fauna salvatge i demanen estudis tècnics que determini la densitat que les comarques de muntanya poden suportar d'óssos o voltors si han de conviure amb la ramaderia. UP vol que l'administració reconegui atacs de voltors a animals vius i no posi en dubte la credibilitat dels ramaders.
 
Vicente ha demanat que ''davant del dubte'' es posin de part del ramader i no com passa en aquests moments que en molts casos titllet de ''mentider'' i ''poc professional'' al ramader. L'anunci de l'assegurança per part de la Generalitat solament ha ''minimitzat l'efecte de l'emprenyament'' dels pagesos, ha dit Vicente.
 
Si la situació no millora i no noten voluntat de solucionar aquesta problemàtica per part de l'administració, els ramaders, no descarten noves mobilitzacions.


Comentaris

envia el comentari