Catalunya Diari

El Pla d'Urgell acollirà el 26 d'abril la VIII Cati-Gat Bici-Tour

El Pla d'Urgell acollirà el 26 d'abril la VIII Cati-Gat Bici-Tour| Redacció - Fotografia: http://catigat.blogspot.com.es/ / Diputació de Lleida

 

Un total de 18 municipis del Pla d'Urgell acolliran el proper 26 d'abril la VIII Cati-Gat Bici-Tour, una marxa en BTT no competitiva, que recorrerà diverses localitats sense repetir trajecte. Aquest any la sortida i l’arribada es farà des del municipi de Fondarella.

El president de la Diputació de Lleida i alcalde de Fondarella, Joan Reñé, ha explicat que l’objectiu de la cursa és donar a conèixer tota la comarca del Pla d’Urgell, amb un recorregut que transcorre pels pobles i nuclis de la comarca. En aquest sentit, ha indicat: "És un esdeveniment esportiu molt travat al territori i a les persones amb un elevat nombre de participants, que supera els 800, i una organització complexa que cada any lidera un dels pobles participants".
 
L’itinerari de la marxa és el següent: Fondarella, El Palau d’Anglesola, Mollerussa, Vilanova de Bellpuig, Golmés, Vila-sana, Castellnou de Seana, Barbens, Ivars d’Urgell, Estany d’Ivars i Vila-sana (Desviament curta), Vallverd, Linyola, Els Arcs (Desviament mitjana), El Poal, Bellvís, Bell-lloc d’Urgell, Torregrossa, Sidamon, Miralcamp i Fondarella. 
 
Els participants podran escollir entre tres circuits: un recorregut llarg de 100 quilòmetres, un de mitjà de 65 quilòmetres i un més curt de 45 quilòmetres.
 
La marxa està pensada per donar a conèixer espais d’interès natural, com l’entorn de l’estany d’Ivars Vila-sana; els sostres comarcals coneguts com la Fita Alta al terme de Sidamon i el Tossal de l’Infern al terme de Miralcamp; altres espais com el mirador del Barranc de Linyola, el salt del Duran i les diferents banquetes dels canals auxiliars al Canal d’Urgell; la majoria d’esglésies de la comarca, altres construccions i edificis històrics i emblemàtics, entre d’altres, segons ha explicat el representant del Club Excursionista de Linyola, Àlex Masses.  
 
"És un esdeveniment esportiu amb un contingut molt elevat de participació i convivència entre les persones de la comarca i una oportunitat també per donar a conèixer alguns dels productes agroalimentaris que propis de les comarques lleidatanes", ha afegit Reñé.
 
La passada edició, la marxa va comptar amb 857 participants. No obstant això, aquest any els organitzadors han limitat el nombre de participants a 750 per tal de garantir la qualitat de l’esdeveniment. 
 
El representant del Club Esportiu de Fondarella, Xavier Acosta, ha explicat que és un projecte que es fa conjuntament al Pla d’Urgell, però que aquest any l’organització es porta des de Fondarella. Les inscripcions, que es poden realitzar a través de la pàgina web i les xarxes socials de la VIII Cati-Gat Bici-Tour Pla d’Urgell, es podran fer fins al 24 d’abril.


Comentaris

envia el comentari