Catalunya Diari

El ple de l'Ajuntament de Balaguer demana dotació pressupostària per acabar l'escola Mont-roig

El ple de l'Ajuntament de Balaguer demana dotació pressupostària per acabar l'escola Mont-roig| ACN - Fotografia: Ajuntament de Balaguer

 

El ple de l'Ajuntament de Balaguer va aprovar aquest dijous al vespre la moció presentada per l'AMPA de l'Escola Mont-roig que reclama al Govern la dotació pressupostària necessària per acabar la construcció d'aquest centre, que ara té bona part de les seves instal·lacions en mòduls prefabricats. 

Segons informa l'Ajuntament de Balaguer, l'escola Mont-roig es va posar en funcionament el curs 2007-2008 i en un inici només es va construir la primera fase de l'edifici escolar. La segona fase de les obres havien de començar el gener de 2009 però no s'han fet i durant els darrers anys, com a mesura provisional, s'han anat instal·lant mòduls prefabricats en funció de les necessitats d'escolarització (com aules de primària i el menjador).
 
Actualment l'escola està funcionant amb pràcticament dues línies d'educació infantil i primària, amb 353 alumnes. Segons han indicat en la seva moció els pares i pares de l'AMPA, "els espais actuals no permeten ni per condicions ni per capacitat el desenvolupament de l'activitat educativa en circumstàncies adients (manquen espais comuns com ara gimnàs, biblioteca, aules de desdoblament, despatxos, espai per l'AMPA... i alhora els mòduls presenten mancances sobretot en relació a la insonorització i la humitat".
 
D'altra banda, el ple també va aprovar la col·locació d'una estelada al balcó del consistori juntament amb les banderes que ja hi ha actualment com son la senyera, l'espanyola, l'europea i la de Balaguer. Aquest punt es va aprovar amb els vots a favor dels grups d'ERC, CUP- Procés Constituent i Convergència i Unió, l'abstenció del regidor del grup Balaguer Ara si, i el vot contrari de PSC i Ciutadans.
 
Així mateix, també va aprovar per unanimitat la creació de la mesa de coordinació i emergències integrada per l'Ajuntament, el Consell Comarcal de la Noguera i les associacions del tercer sector, com Creu Roja, Càritas o la Plataforma dels afectats per la Hipoteca. La creació d'aquesta mesa requerirà d'un augment de les partides de despesa social i una actuació coordinada de totes les entitats dirigida a ajudar les persones que es troben en situació de pobresa o risc d'exclusió social i dotar-los d'eines que els permetin formar-se i eludir aquesta situació.


Comentaris

envia el comentari