Catalunya Diari

El PP de Lleida denúncia davant la Fiscalia els fets del Carnestoltes de Solsona per incitació a l’odi i a la violència

El PP de Lleida denúncia davant la Fiscalia els fets del Carnestoltes de Solsona per incitació a l’odi i a la violència| Redacció - Fotografia: PP Lleida

 

El Partit Popular de Lleida ha denunciat aquest dimarts a la Fiscalia de Lleida les manifestacions i escenificacions que es van poder veure el passat Carnestoltes de Solsona, "per incitació a l’odi i la violència". La presidenta provincial del PP, Dolors López, ha presentat la denúncia acompanyada pel secretari general provincial, Salvador Puy; per la diputada al Parlament, Marisa Xandri i per la regidora de la Paeria Gemma Batalla.


La denúncia que s’ha presentat a Fiscalia posa de manifest que durant el Carnestoltes de Solsona s’hauria produït el delicte de “provocació a l’odi per ideologia”, que es contempla en l’article 510 del Codi Penal. En aquest sentit, López ha indicat que en el vídeo gravat per la televisió La Xarxa, sufragada amb diners públics, es pot veure com el Rei Carnestoltes dispara trets contra un grup de persones que representen a l’Exèrcit espanyol, “una escenificació clara d’incitació a l’odi contra els espanyols”, ha assenyalat.


 


La presidenta del PP de Lleida s’ha preguntat quines reaccions s’haguessin produït si aquesta incitació a l’odi s’hagués fet contra altres col·lectius. També ha lamentat la imatge que ha donat aquest Carnaval de Solsona cap als infants. 


 


Per la seva banda, l’Ajuntament de Solsona lamenta profundament la polèmica generada al voltant del Carnaval d’aquest any, però  considera desproporcionat el rebombori que ha aixecat a partir d’una interpretació errònia dels fets ocorreguts, descontextualitzats de la festa del Carnaval. El consistori de la ciutat no intervé en l’organització de la festa i, en aquest sentit, desconeix amb antelació el guió dels actes del seu programa, motiu pel qual està exempt de qualsevol responsabilitat.


 


L’estètica de l’arribada del Rei Carnestoltes va ser desafortunada, igual com les declaracions pronunciades a títol particular per algunes persones entrevistades. Malgrat això, l’Ajuntament defensa que l’Associació de Festes del Carnaval mai no va tenir cap ànim ofensiu en la seva organització.Comentaris

envia el comentari