Catalunya Diari

El PP proposa un estalvi de 676.000 euros en el pressupost de l’Ajuntament de Tàrrega

El PP proposa un estalvi de 676.000 euros en el pressupost de l’Ajuntament de Tà rrega| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tà rrega

El regidor del Partit Popular de l’Ajuntament de Tàrrega, Joan Pujal, proposarà en el ple del pròxim 15 de gener reduir en 676.000 euros el pressupost municipal de l’any 2015, que ascendeix a 14.717.000 euros, més 1.605.301 euros dels organismes autònoms, donant un total de 16.322.302 euros.

Segons Pujal, el Partit Popular no pot estar d’acord amb el pressupost municipal pel 2015 perquè no s’ha fet tot l’esforç possible d’estalvi. En aquest sentit, ha afirmat: "Aquest pressupost era necessari que demostrés que en l’època excepcional que estem vivint cal ser valent i estalviar en les partides que no són vitals per Tàrrega. Cal explicar-lo bé a la població, d’on venim i el forat que ens hem trobat, no només a Tàrrega, sinó també a la Generalitat i al Govern de l’Estat, i en els tres casos, l’han ocasionat els mateixos".

La proposta del Partit Popular, que ja ha estat presentada a l’alcaldessa de Tàrrega, consisteix en rebaixar de manera excepcional, i per aquest any, una sèrie de partides que no són vitals pel funcionament de la ciutat. En aquest sentit, proposa reduir partides sobre hores extres (89.625 euros), les partides de festes i activitats culturals, les atencions protocol·làries, i fer que la gestió de tributs que ara fa la Diputació (285.000 euros) la faci el personal de l’Ajuntament.

Pujal afegeix que, a més a més, proposa suprimir la inversió prevista pel carrer La Pau de 80.000 euros i destina-la al pla d’accessibilitat. També proposa canviar de partida de la plaça de les Bòbiles de 60.000 euros i afegir aquests diners a la partida de paviments i reposició a tota la ciutat.

Per tant, la rebaixa total addicional proposada és de 676.000 euros. Pujal ja ha avançat que, en cas que no s’acceptin les seves esmenes, el Partit Popular votarà en contra dels comptes municipals de 2015. Pel regidor, l’estalvi de 676.000 euros permetria reduir els deutes que té l’Ajuntament de Tàrrega en factures.


Comentaris

envia el comentari