Catalunya Diari

El president d'Aragó demana ajuda a Rajoy per fer que Catalunya entregui les obres d'art de la Franja

El president d'Aragó demana ajuda a Rajoy per fer que Catalunya entregui les obres d'art de la Franja| Text i fotografies: EP

 

El president d'Aragó, Javier Lambán, ha aprofitat el discurs davant del president espanyol Mariano Rajoy durant la inauguració del pantà de Sant Salvador per demanar-li ajuda per fer que Catalunya entregui les obres d'art de la Franja al bisbat de Barbastre-Montsó. 

En concret, Lambán ha demanat "encaridament" al seu homòleg espanyol que, en base al concordat entre l'Estat i la Santa Seu, apel·li al Vaticà perquè faci complir les sentències que donen la raó a l'Aragó en aquest litigi. D'altra banda, el president de la DGA també reclama a Rajoy que es garanteixi l'atenció sanitària dels pacients de la Franja a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida.
 
Per això ha demanat que es recuperi el fons de cohesió sanitària que, segons ha dit Lambán, "ha desaparegut dels pressupostos del 2016". Aquestes han estat dues de les reclamacions que el president aragonès ha aprofitat per fer públicament a Mariano Rajoy durant el discurs de l'acte d'inauguració del pantà de Sant Salvador, a Albalat de Cinca (Osca).


Comentaris

envia el comentari