Catalunya Diari

El president de la Diputació demana al ministeri aclarir el futur de l'acadèmia de Talarn

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha anunciat aquest dijous que convocarà la setmana vinent una nova reunió institucional davant les conseqüències econòmiques que s'han començat a constatar per la marxa d'alumnes i per la indefinició del futur d'aquest centre.


En aquest sentit, ha indicat que el territori "té dret a tenir tota la informació per tal de plantejar, entre tots, les propostes necessàries per evitar la pèrdua d’aquesta important activitat econòmica al Pallars o començar a buscar alternatives". Aquestes declaracions les ha fet Reñé durant una trobada amb l'alcalde de Tremp, Víctor Orrit, on s'han abordat temes relacionats amb el municipi i amb el futur de l’Acadèmia de Suboficials de Talarn.

"Les darreres noticies referents a la disminució d’alumnes no fan més que redundar en la preocupació del territori i de les institucions per garantir una activitat econòmica important per la comarca", ha explicat Reñé.

Preocupació pel Solsonès
El president de la Diputació ha indicat que tant la situació que viu el Jussà, com la situació que viu el Solsonès, per la marxa de Tradema, demanden una acció institucional conjunta per tal de planificar i cercar alternatives que donin viabilitat al futur d’aquests territoris.

Aquest dissabte, la Diputació de Lleida s’ha sumat a la manifestació que està convocada pel comitè d’empresa de Tradema amb el suport dels sindicats majoritaris, l’Ajuntament de Solsona i el Consell Comarcal del Solsonès en favor del reimpuls industrial d’aquesta comarca.Comentaris

envia el comentari