Catalunya Diari

El president de la Diputació reclama a la ministra de Foment una solució urgent a la N-240

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha reclamat a la ministra de Foment, Ana Pastor, que doni una solució "ràpida i urgent" a l’elevada sinistralitat que registra la carretera N-240 al seu pas per les comarques lleidatanes de les Garrigues, el Pla d’Urgell i el Segrià.


Reñé ha aprofitat la participació de la ministra en la 25a edició de la Trobada Empresarial al Pirineu per comentar-li personalment la necessitat de solucionar aquesta problemàtica. “Li he demanat audiència per parlar d’aquesta reivindicació que clama el cel i esperem que en breu ens pugui rebre”, ha dit Reñé.

La Diputació de Lleida ha donat suport a la plataforma 'Prou morts a la N-240', que reclama solucions per acabar amb l’elevada sinistralitat d’aquest tram de la carretera N-240 entre Lleida i Montblanc.


La XXV Trobada Empresarial al Pirineu ha començat aquest dijous, amb una novetat respecte altres edicions, una jornada dedicada als joves emprenedors. El rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, ha estat l'encarregat de presidir la primera part de la jornada. Fernández ha comentat que els centres educatius se n'han adonat ara que després de fer programes per emprenedors, no s'aconsegueixen els resultats esperats. El motiu: la manca de cultura emprenedora.
La conferència més esperada del matí ha estat de José Maria Gassalla. El professor de la Bussines School, ha centrat la seva ponència sobre la confiança, una eina clau per a emprendre. En la seva intervenció, Gassalla ha comentat que un dels canvis per ser una empresa emprenedora és passar a una dinàmica de ADR: Aprendre, Desaprendre i Reaprendre. Però no tot és aprenentatge continuat. També és clau la voluntat, la passió o la innovació i el talent. Però tot això ha d'estar acompanyat del que pel professor és l'element clau: l'autoconfiança.Kim Faura, director general de Telefònica a Cataluny,a ha fet la darrera ponència del matí de la jornada del dijous. Per Faura, el context ja ha canviat i les empreses que no s’estan adaptant a les innovacions digitals, acabaran desapareixent. En aquest sentit, ha puntualitzat: "Si no ens adaptem, el món ens pren presoners i ens aniquila".Faura ha posat diferents exemples dels canvis que ja estan presents a la societat i que han canviat la nostra manera de comunicar-nos i relacionar-nos. Per exemple, comenta Faura, cada segon s’envien 100.000 piulades arreu del món. Un fet com aquest ens indica com les noves tecnologies s’han convertit en part de la nostra vida, encara que fa temps ens semblessin una bogeria. Això mateix ha afectat al sector de les telecomunicacions. Per exemple, Telefònica s’ha vist obligada a transformar per complet i a oferir nous serveis als clients per compensar la disminució dels ingressos per trucades o missatges de text. "“Es tracta d’oferir continguts amb valor afegit", destaca Faura.


Joan Maria Nin, vicepresident i conseller delegat de CaixaBanc i director general de “La Caixa” ha repassat l’evolució econòmica i ha plantejat les claus per al futur. “Venim d’un context centrat en la gestió de les persones, la racionalitat i la necessitat de prendre eleccions”, explica Nin. Tot i així, “algunes eleccions han estat de risc” i la conseqüència d’algunes tries encara és desconeguda. Per exemple, els Estats Units van prendre la decisió d’injectar tresoreria al món econòmic, fet que fa provocar “que Europa es quedés enrere” però per sort, continua Nin “hem obtingut bones conseqüències: les accions han pujat de valor i els valors de renta fixa han pujat”.
Nin ha explicat a la seva intervenció que aquestes decisions han portat a unes conseqüències concretes. “Avui en dia hem perdut els valors, en el comportament individual i col·lectiu”, afirma Nin. Per exemple, concreta: “els joves emprenedors tenen una manca de soft skills: sacrifici, humilitat i identificació amb la institució”. Per això, Nin afirma que per sortir d’aquest punt cal recuperar els valors i també la confiança. Els europeus hem de treballar de valent i prendre decisions. “Hem de preparar un futur diferent, mirar endavant i ser flexibles”, afirma.Comentaris

envia el comentari