Catalunya Diari

El president de l'associació cannàbica 'The Buldog' accepta tres anys de presó per vendre marihuana a Balaguer

El president de l'associació cannàbica 'The Buldog' accepta tres anys de presó per vendre marihuana a Balaguer| ACN - Fotografia: Ajuntament de Balaguer (Arxiu)

 

El president de l'associació cannàbica de Balaguer 'The Buldog', J. F. M., ha acceptat tres anys de presó per un delicte contra la salut pública (1 any) i d'associació il·lícita (2 anys). Tot i que la fiscalia demanava inicialment sis anys de presó per cultivar i vendre marihuana, les parts han acordat rebaixar la pena i evitar el judici que s'havia de celebrar aquest dijous a l'Audiència de Lleida, ja que l'acusat ha reconegut els fets i se li ha aplicat l'atenuant d'addicció a substàncies estupefaents. 

Tot i que l'activitat de l'associació, segons el registre, es limitava a activitats d'estudi sobre el cànnabis i les seves possibles aplicacions terapèutiques així com promoure el debat social sobre el seu ús; entre el maig i el novembre de 2013, l'acusat venia al local marihuana que ell mateix cultivava i preparava en una granja situada a la carretera de Menàrguens.
 
El 20 de novembre del 2014, la policia va fer una entrada i registre a la granja i hi van trobar 208 branques seques de marihuana, 465 plantes de marihuana en testos, 187 plantes de marihuana plantades a un hivernacle i en un magatzem amb un sistema de llum i ventilació artificial, 272 esqueixos de marihuana preparada per ser plantada així com una bàscula de precisió. El mateix dia, a l'associació s'hi van trobar 500 bosses amb tancament hermètic i pots amb marihuana. En total, el valor de la substància trobada ascendia als 4.691,92 euros.
 
L'Audiència ha ordenat el decomís de totes les substàncies i els diners així com la dissolució de l'associació i la cancel·lació de la seva inscripció al Registre d'Associacions. L'acusat també haurà de pagar una multa de 6.500 euros i se la inhabilitat durant sis anys per desenvolupar un càrrec públic.


Comentaris

envia el comentari