Catalunya Diari

El president del Consell del Pallars Sobirà presenta la renúncia al càrrec complint així l'acord de legislatura

El president del Consell del Pallars Sobirà presenta la renúncia al càrrec complint així l'acord de legislatura| Text i fotografia: ACN

 

El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Llàtzer Sibís, ha presentat la renúncia al càrrec, complint d'aquesta manera amb l'acord de legislatura que en el seu moment es va formalitzar entre CDC i UDC. El regidor de l'Ajuntament d'Espot i actual conseller comarcal, Carles Isús, serà l'encarregat de substituir Sibís.

Isús va deixar la militància d'Unió a principis d'aquest any. Els plens de renuncia al càrrec i d'elecció del nou president es celebraran el dimecres vinent, dia 16 de novembre. Sibís presenta la renuncia com a president però seguirà com a conseller comarcal. En el moment de l'acord de legislatura ja es va explicar que es tractava ''d'un pacte de transició'' perquè l'actual president pugues finalitzar els projectes engegats.
 
Llàtzer Sibís va ser alcalde de Sort durant la legislatura 2011-2015, càrrec que va compaginar amb la presidència del Consell Comarcal del Pallars Sobirà. Aquesta legislatura tot i guanyar les eleccions, un pacte entre Fem Municipi i la CUP van deixar-lo sense l'alcaldia.
 
Per la seva part, Carles Isús, no ocuparà per primera vegada el càrrec ja que a començament de la passada dècada, ja havia ocupat la presidència del Consell Comarcal.
 
Sibís durant aquest any i mig a la presidència del Consell s'ha hagut d'enfrontar a temes tan conflictius com el desplegament del servei de recollida de residus porta a porta o la mort de 30.000 alevins de truita amb unes instal·lacions del Consell. L'oposició va qüestionar la gestió política de Sibís en un ple monogràfic.


Comentaris

envia el comentari