Catalunya Diari

El pressupost d'Alcarràs redueix l’endeutament i la càrrega impositiva, i incrementa la inversió en educació, cultura, esports i serveis socials

El pressupost d'Alcarràs redueix l’endeutament i la cà rrega impositiva, i incrementa la inversió en educació, cultura, esports i serveis socials| Redacció - Fotografia: Ajuntament d'Alcarrà s

El ple de l’Ajuntament d’Alcarràs va aprovar dimarts el pressupost de 2015 amb els vots a favor de l’equip de govern (ERC i PSC) i en contra de CiU i el PP. El pressupost total consolidat per al proper any és de 8.684.880 euros, un 1,31% més que l’any 2014.

El regidor d’Hisenda de la localitat, Jaume Bernis, va explicar que el pressupost segueix la tònica iniciada per l’actual equip de govern ara fa tres anys, i que ha consistit en la reducció de l’endeutament i la baixada d’impostos a la ciutadania, però sense deixar de prestar cap servei. Només cal fixar-se en les dades referents al deute per habitant, que l’any 2010 es situaven en els 1.021 euros per habitant; i aquest 2014 es tancarà amb 624 euros per habitant, amb la previsió que el 2015 acabi amb 551 euros per habitant.

En aquest sentit, i en línies generals, els comptes per al 2015 comporten una reducció de l’endeutament financer en 617.602 euros. El límit d’endeutament finalitzat aquest any 2014 se situa en el 59,93% (recordar que el límit legal és del 75%); i la previsió el 2015 es finalitzar l’any en el 52,3%. Bernis va recordar que l’any 2010 aquest endeutament es trobava en el 110%. En aquest sentit, l’equip de govern va explicar que, tot i la reducció de l’endeutament financer, hi ha importants increments en polítiques de despesa en educació (un 2,97% més), en cultura (un 30,82% més) i en esports (un 31,48% més). Per exemple, en educació, l’actual equip de govern ha incrementat en 3 euros la despesa per alumnes (de 15 a 18 euros). Es tracta d’una dada molt rellevant tenint en compte la situació actual de crisi i que ajuda i contribueix a la qualitat de l’ensenyament de la vila i el benestar de les famílies.

Per la seva part, l’alcalde d'Alcarràs, Miquel Serra, va destacar la bona línia d’aquests pressupostos, que permeten continuar fent inversions a la Vila sense necessitat d’acudir a l’endeutament. Entre les inversions (s’hi destina un total de 1.840.000 euros) cal destacar:
- La finalització de la Plaça Arrabaleta.
- Actuacions en murs de contenció d’espais públics.
- Actuacions de millora en les instal·lacions del Centre Cultural.
- Ampliació del Pavelló Polivalent.
- Adquisició de material per a la Policia Local i per a millorar la seguretat.
- Primera fase de la Casa de Montagut.
- Finalitzar la primera fase dels vestidors del Camp de Futbol i iniciar la segona fase de la seu social.
- Finalització del Parc de la Via.
- Adquisició de terrenys pel nou cementiri.

També, dels pressupostos, destacar la contenció o manteniment de les despeses de personal (situades en un 30,01% del total del pressupost), malgrat s’ha incrementat en una plaça d’agent de la policia. En aquest sentit, Serra va concloure: "Reduïm endeutament, abaixem impostos i ho fem sense deixar de prestar serveis i continuant amb una inversió ajustada, sostenible i necessària per al futur de la vila".


Comentaris

envia el comentari