Catalunya Diari

El programa de Mollerussa Capital de la Sardana 2016 estarà format per 25 actes

El programa de Mollerussa Capital de la Sardana 2016 estarà format per 25 actes| ACN - Fotografia: Ajuntament de Mollerussa

 

El programa de Mollerussa Capital de la Sardana 2016 estarà format per 25 actes i el tret de sortida es donarà el 12 de març amb la inauguració oficial d'aquesta capitalitat que s'allargarà fins al febrer de 2017. Així ho ha explicat l'alcalde Marc Solsona acompanyat dels representants de l'Agrupació Sardanista que precisament l'any que ve també celebrarà el seu 70è aniversari. 

Mollerussa serà al 2016 la quarta Capital de la Sardana i la primera seu a les terres de Ponent. La capital del Pla d'Urgell agafa el relleu d'Arenys de Mar, Barcelona i Calella. Els 25 actes que s'han programat intentaran projectar i donar a conèixer tota la força del moviment sardanista de Catalunya, conjuntament amb l'oferta cultural de la ciutat i la resta del país. 
 
Tal com ha explicat el responsable de comunicacions de l'Agrupació Sardanista de Mollerussa, Joaquim Fabrés, els 25 actes programats es divideixen en tres categories; una primera que inclou els actes que vénen marcats des de la Federació Sardanista de Catalunya; els actes que pròpiament programa cada any l'Agrupació com són les ballades i l'aplec anual; i una tercera que constarà de tres exposicions temàtiques. 
 
Una d'aquestes exposicions es farà amb motiu dels 70 anys de l'Agrupació Sardanista de Mollerussa. L'altra girarà al voltant de les agrupacions del Pla d'Urgell fent un especial èmfasi en els aplecs que es feien antigament al Castell del Remei; i la tercera exposició es farà al Museu dels Vestits de Paper de l'Amistat per tal de remarcar que aquest equipament havia acollit antigament la gran majoria de ballades de sardanes de la ciutat, a la pista exterior que hi havia abans de fer-se la reforma del teatre. A més a més, des de l'Agrupació, s'ha demanat a les modistes de vestits de paper que confeccionin alguns vestits de paper relacionats amb el món sardanista. 
 
La difusió del món sardanista a persones alienes a aquest moviment és un dels principals objectius de la capitalitat de la Sardana. Per aquest motiu, l'any que ve s'ensenyarà a ballar sardanes a tots els centres educatius de Mollerussa. En aquest sentit, des de l'Ajuntament s'ha impulsat l'ensenyança de dos nous instruments a l'Escola Municipal de Música per tal que en un futur es pugui formar una cobla de músics locals. 
 
D'altra banda, la Federació Sardanista de Lleida farà costat a Mollerussa en aquesta capitalitat i novament se celebrarà la Nit de la Sardana a la ciutat així com també la final del concurs Saltem i Ballem en les categories infantils i d'adults. 
 
L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha destacat la ''il·lusió'' que suposa poder organitzar i ostentar aquesta capitalitat en un projecte que ha nascut per ser ''col·lectiu de Mollerussa i la comarca'' per fomentar el món sardanista arreu.


Comentaris

envia el comentari