Catalunya Diari

El programa Estiu Esport de Balaguer obre les inscripcions

El programa Estiu Esport de Balaguer obre les inscripcions| Redacció - Fotografia: http://piraguismebalaguer.blogspot.com.es/

 

L’Ajuntament de Balaguer ha obert aquest dilluns, dia 1 de juny, el període d’inscripcions del programa Estiu Esport, que inclou un gran catàleg d’activitats esportives i culturals per als infants i joves dels 4 mesos als 16 anys.

Des de fa alguns anys, el programa incorpora l’aprenentatge de l’anglès en alguna de les franges horàries, una immersió que s’amplia aquest any a un torn sencer del Temps Afegit, concretament la quinzena del 24 d’agost al 10 setembre. Durant aquests dies, les activitats d’aquest bloc, de caràcter més cultural, seran íntegrament en anglès.
 
Una altra de les novetats és el servei d’acollida gratuït, a partir de les 08.00 hores, per a totes les activitats, adaptant així millor la jornada dels petits als horaris laborals de les seves famílies. Així mateix, es mantenen els preus respecte l’edició de l’any passat.
 
Tal com ha explicat el regidor d’Esports, Guifré Ricart, el programa es caracteritza per la varietat de propostes, que abracen des dels esports més convencionals als d’aventura, passant per activitats de caire cultural.
 
El programa Estiu Esport s’estructura en quatre blocs:
- Temps Afegit, que inclou música i ràdio, plàstica i manualitats, biblioteca i lectura, teatre i expressió corporal, jocs de taula i manualitats, sense perdre de vista l’activitat física, a la qual s’hi dedicarà una hora al dia.
- Triaesport proposa als participants tres activitats esportives al dia. Es tracta d’esports més convencionals i que es poden fer a les instal·lacions esportives municipals.
- Camp Base i Camp II inclouen un ampli ventall d’esports d’aventura: piragüisme, jocs d’aigua, tirolina, escalada, trekking, espeleologia i sortides amb BTT, adaptades als infants de 5 a 11 anys i de 12 a 16 anys.
- In&Out és una barreja dels dos anteriors: esports a l’aire lliure amb activitats a l’interior, tant manualitats com esportives.
Tret dels camps, la resta de propostes estan pensades a partir dels 4 anys. Per als més petits, els nens i nenes dels 4 mesos als 3 anys, es faran les Estades Infantils a la llar d’infants Els Putxinel·lis.
 
Totes les activitats s’estructuren en torns de quinze dies, en horari de matí, de manera que es dóna cobertura des del 22 de juny fins al 10 de setembre, i s’adapten a cada franja d’edat. Ricart ha destacat que, des que s’acaba el curs fins que comença el nou, les famílies de Balaguer disposen d’una bona alternativa perquè els seus fills s’entretinguin i aprenguin sota la supervisió de professionals qualificats. Per fer aquestes activitats, l’Ajuntament contracta una vintena de joves, que, segons ha comentat Ricart, van canviant cada any per tal de donar una oportunitat al màxim de persones possibles. En els darrers quatre anys, més de 70 joves han estat treballant com a monitors.
 
Per la seva banda, l’alcalde de la localitat, Josep Maria Roigé, ha lloat la feina dels tècnics municipals per preparar el programa Estiu Esport: “Considerem que estem donant un bon servei a infants i adolescents i a les seves famílies, que, durant les vacances, gaudeixen d’una oferta lúdico-esportiva per omplir el seu temps lliure mentre els pares i mares treballen”, ha subratllat. En aquest sentit, ha recordat que “un bon exemple de la voluntat formativa del programa és que un dels torns de Temps Afegit serà en anglès, estenent l’aprenentatge d’aquest idioma també en el seu lleure”. 


Comentaris

envia el comentari