Catalunya Diari

El PSC facilitarà la investidura de Reñé (CDC) com a president de la Diputació de Lleida

El PSC facilitarà aquest dissabte la investidura del convergent Joan Reñé com a president de la Diputació de Lleida amb l'abstenció dels seus diputats. Les dues formacions han enviat sengles comunicats aquest dimarts amb el mateix text en què assenyalen que els partits han pactat un acord per garantir el bon govern a la Diputació de Lleida i en els consells comarcals del Segrià, la Segarra i la Noguera.

"El PSC facilitarà amb l'abstenció la investidura com a president de la Diputació al candidat que proposi CDC", resa el comunicat que han enviat per separat els dos partits en clara referència a Joan Reñé que aquest mateix dimarts, en l'últim ple del mandat, ha confirmat que optarà a la reelecció en el ple d'investidura de dissabte.
 
CiU governarà en minoria amb 12 diputats a la corporació provincial (en l'anterior tenia 14) en què ERC passa a ser el segon grup amb sis; el PSC tindrà quatre, el PP en tindrà un, un altre la CUP i un més, Ciutadans.
 
El president de CDC a Lleida, Ramon Farré; l'alcalde de la ciutat, Àngel Ros; el vicepresident i responsable de Política Municipal de CDC i president de la Diputació, Joan Reñé, i el responsable de política municipal de CDC, Enric Colom, s'han reunit aquesta setmana per tancar acords que garantissin l'estabilitat i el bon govern a la Diputació de Lleida i als consells Comarcal del Segrià, la Segarra i la Noguera durant el mandat 2015-2019.
 
En el Consell Comarcal del Segrià, el PSC votarà afirmativament al candidat que presenti CDC per la presidència del consell, que serà un alcalde o alcaldessa; els socialistes tindran una vicepresidència en el consell i la vicepresidència primera correspondrà a CDC. A la Noguera, el PSC facilitarà amb el seu vot favorable el nomenament del candidat que presenti CDC i la gerència del consell serà assumida per la persona que proposi al PSC.
 
En el cas del Consell Comarcal de la Segarra, el PSC votarà afirmativament al candidat, que serà alcalde o alcaldessa escollit a l'empara de les llistes de CiU, que presenti CDC, d'acord amb UDC, per a la presidència del consell, sempre que estigui garantit el nomenament de la persona proposada per a CDC. El PSC exercirà una vicepresidència al Consell Comarcal de la Segarra i la vicepresidència primera correspondrà a CDC.


Comentaris

envia el comentari