Catalunya Diari

El Rei Juan Carlos I abdica

El Rei Juan Carlos I abdica| EP - Fotografia: @CasaReal

 En una declaració institucional al Palau de la Moncloa, Rajoy ha anunciat que ha convocat per aquest dimarts un Consell de Ministres extraordinari per "posar en marxa les disposicions constitucionals". Al tractar-se d'una abdicació, caldrà aprovar una llei orgànica, però Rajoy ha confiat que "en un termini molt breu" les Corts puguin proclamar rei el Príncep d'Astúries.
 
Segons ha dit, el Rei està convençut que "aquest és el millor moment perquè pugui produir-se amb tota normalitat el canvi en la Direcció de l'Estat i la transmissió de la Corona".
 
Rajoy ha confiat que "aquesta nova pàgina" de la història d'Espanya s'escriurà "en un clima serè, amb tranquil·litat i amb agraïment" a la figura del Rei, al qual ha volgut retre homenatge com "el millor símbol de la convivència en pau i llibertat" dels espanyols i el "principal impulsor de la democràcia".
 
Juan Carlos dóna pas a una generació més jove
El rei Joan Carles ha anunciat aquest dilluns la seva decisió de renunciar al tron a favor del seu fill per donar pas "a una generació més jove, amb noves energies", que pugui emprendre reformes i fer real l'impuls de "renovació i superació", després de les "serioses cicatrius" que ha causat la "llarga i profunda crisi". Així mateix, El rei Joan Carles ha al·ludit a la "la llarga i profunda crisi" que té Espanya i ha reconegut que "ha deixat serioses cicatrius en el teixit social", però creu que també deixa "un futur carregat d'esperança" i que ha permès "fer balanç autocrític" dels "errors" i les "limitacions" de la societat.
 
El Rei ha subratllat que la seva única ambició "és i serà sempre contribuir a aconseguir el benestar i el progrés en llibertat de tots els espanyols". "Vull el millor per a Espanya, a la qual he dedicat la meva vida sencera i al servei de la qual he posat totes les meves capacitats, la meva il·lusió i el meu treball", ha afirmat.
 
A més, ha explicat que va ser el gener passat, quan va complir 76 anys, quan va considerar que havia arribat el moment de "preparar d'aquí a uns mesos el relleu per deixar pas a qui es troba en immillorables condicions d'assegurar aquesta estabilitat". Aquesta decisió l'ha posada en pràctica "una vegada recuperat tant físicament" com en la seva "activitat institucional".


Comentaris

envia el comentari