Catalunya Diari

El Saló de l’Automòbil de la 143 Fira de Sant Josep ven 199 cotxes per 4,5 milions d’euros

El Saló de l’Automòbil de la 143 Fira de Sant Josep ven 199 cotxes per 4,5 milions d’euros| Redacció - Fotografia: Laura Biela (Arxiu) / Fira de Mollerussa

La 143 Fira de Sant Josep i el 35è Saló de l’Automòbil de Mollerussa, el segon més important de Catalunya pel que fa a cotxe nou, va tancar, malgrat la pluja i el mal temps, 199 vendes per un import total de 4.550.147 euros, unes xifres que si bé són inferiors a les registrades l’any 2014, el qual va esdevenir rècord dels darrers anys, continua sent superior a les registrades els anys 2011, 2012 i 2013.

A la presentació del tancament de vendes d’enguany, realitzada aquest dijous pel president de Fira de Mollerussa i alcalde de la capital del Pla d’Urgell, Marc Solsona, i pel director de l’ens firal, Poldo Segarra, des de l’organització s’ha destacat també la procedència dels compradors, mantenint-se en aquesta edició, i malgrat la pluja en dues de les quatre jornades firals, el percentatge pel que fa a les vendes a fora de Lleida, amb un 13%, i amb un increment dels de fora de Catalunya, especialment de la província d’Osca. De forma desglossada, el 10% van ser de Mollerussa, un 18% d’altres poblacions del Pla d’Urgell, el 18% de Lleida ciutat, el 41% de la resta de la demarcació de Lleida, un 3% de la província de Barcelona, un 6% de Tarragona i un 4% de fora de Catalunya.

Segarra s’ha referit així mateix al creixement “sostingut” dels darrers anys pel que fa al volum de negoci assolit, el qual, s’ha mostrat convençut que s’hagués mantingut enguany en cas que la climatologia hagués acompanyat.

Per la seva part, l’alcalde de Mollerussa ha apuntat “l’abast territorial del Saló”, destacant la procedència dels compradors de fins a 78 municipis diferents.

1 de cada 3 cotxes venuts, per sobre dels 24.000 euros
En una valoració “força bona”, segons el director de Fira de Mollerussa, sobresurt també la dada sobre el preu dels vehicles venuts, registrat un augment respecte de les vendes de cotxes de gamma alta. Així, fins a un 34% dels gairebé 200 cotxes venuts tenia un preu superior als 24.000 euros, molt per sobre del 28% de l’any passat.

Això ha quedat reflectit en el preu mitjà del cotxe venut el qual ha estat de 22.865 euros, una mica superior al de l’any 2014. Pel que fa al preu del cotxe més car venut al Saló va ser un Porsche Macan per 71.000 euros, mentre que el més econòmic va ser un Ford Fiesta per 8.000 euros.

Respecte de la distribució de les vendes per dies, el diumenge dia 22 va ser el dia més fort amb 92 cotxes venuts.

El sorteig de 6.000 euros, un al·licient per tancar operacions
D’altra banda, aquest dijous al matí s’ha portat a terme, davant notari, el sorteig del Premi de 6.000 euros entre els compradors d’un cotxe en el marc de la 143 Fira de Sant Josep, del qual ha resultat guanyador Ferran Miret de Mollerussa per la compra d’un Peugeot 2008 Active a l’expositor Tallers G. Priego de Golmés.

Aquest ja tradicional premi, que esdevé un al·licient amb l’objectiu d’incentivar el tancament de vendes al certamen, està patrocinat pels expositors participants al Saló i Fira de Mollerussa.Comentaris

envia el comentari