Catalunya Diari

El Saló del Automòbil de Mollerussa espera vendre enguany més de 185 cotxes

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha inaugurat aquest dimecres el 34è Saló de l’Automòbil de Mollerussa, espai emmarcat dins la 142 Fira de Sant Josep però que ha obert les seves portes un dia abans que la resta del certamen agrícola aprofitant la coincidència de dimecres amb la festa local de la capital del Pla d’Urgell.


Reñé ha explicat d’aquest saló que “té una importància cabdal” esdevenint avui en dia en el segon més important de Catalunya. El president de l’ens provincial ha afegit també que aquest espai “complementa la Fira de Sant Josep i li dóna un caràcter més lúdic obrint-lo a un púbic més familiar”.

En la seva intervenció, Reñé s’ha referit també a la resta de la Fira de Sant Josep, la qual obrirà aquest dijous la seva 142 edició, de la que ha dit “és punt de trobada d’innovació i tecnologia” i ”l’aparador del sector agrícola i ramader més potent de les comarques de Lleida i de Catalunya”, al temps que també ha destacat la seva referència internacional sobretot pel que fa al sud d’Europa.

En el marc de l’acte inaugural d’aquest 34è Saló de l’Automòbil, el qual compta amb la participació de 26 expositors que ocupen un espai net de gairebé 7.000 metres quadrats, ubicat al Recinte de les Piscines, el president de Fira de Mollerussa i alcalde de la ciutat, Marc Solsona, ha assegurat, després del recorregut per la fira i conversar amb els responsables de les firmes participants, que “les sensacions són bones i l’actitud més que positiva” per la qual cosa, ha afegit, “esperem que el negoci vagi molt bé”. Solsona ha volgut destacar el volum de negoci registrat en els darrers anys de les vendes realitzades en el marc de la fira, les quals van pujar l’any passat a 185 cotxes per un import de 4,5 milions d’euros, gairebé un milió més que el realitzat l’any 2012 i superior també “amb un creixement moderat però creixement” respecte de l’any 2011.

L’alcalde de la capital del Pla d’Urgell ha volgut donar les gràcies a la Diputació de Lleida, ja que és la única institució que dóna suport econòmic a Fira de Mollerussa, i també al Gremi de Marquistes i Tallers de Reparació i Venda de Vehicles Automòbils de Lleida i Província per la signatura d'aquest dimarts d’un conveni pel qual aquest col·lectiu entrarà a formar part dels òrgans de direcció de Fira de Mollerussa, acord que Solsona va qualificar com a “pas endavant perquè tots els sector que són a la fira la seva participació no només sigui com a expositors sinó també com a organitzadors”.

La WebApp de la fira, novetat d’enguany, ha estat altre dels temes que han centrat el discurs del president de l’ens firal, una iniciativa que permetrà “un contacte permanent” entre expositor i visitant i “que la Fira de Sant Josep duri tot l’any”, ha dit.

En la seva intervenció, Reñé s’ha referit també al projecte “Aliments, Territori i Tu” present a la Fira de Sant Josep per segon any consecutiu i que té com a objectiu la promoció de més de 300 productes de proximitat de les Terres de Lleida de la mà de restauradors de les comarques lleidatanes.


Comentaris

envia el comentari