Catalunya Diari

El segon sorteig de la Grossa de Cap d'Any aposta per l'humor

El segon sorteig de la Grossa de Cap d'Any aposta per l'humor| Redacció - Fotografia: Loteria de Catalunya

 

El segon sorteig de la Grossa de Cap d’Any se celebrarà el dimecres 31 de desembre a les 11.30 hores i serà retransmès en directe per Televisió de Catalunya. Aproximadament durarà mitja hora i comptarà amb cinc extraccions –una per cadascun dels cinc grans premis- i en ordre ascendent.

Segons ha explicat la directora general de Tributs i Joc, Elsa Artadi, la primera extracció correspondrà al cinquè premi i la darrera al primer premi. Cada un dels premis comptarà amb una maleta de 50 boles –numerades del 0 al 9- d’un color determinat, cada premi tindrà assignat un color concret. "El bombo que s’utilitzarà aquest any serà el mateix de l’any passat, però hem fet algunes millores tècniques com ara uns dispensadors per no haver d’introduir les boles manualment. Es tracta d’agilitzar al màxim les extraccions", ha explicat Artadi.
 
La directora general de Tributs i Joc també ha anunciat que aquest any els presentadors de la gal·la seran Marc Giró i Helena García Melero, que repetirà com a conductora de l’acte. El guió del sorteig anirà a càrrec de Minoria absoluta, la productora dels programes 'Polònia' i 'Crackòvia'. "L’humor és un tret diferencial de la Grossa i la seva campanya comunicativa i per això hem triat aquesta productora. L’humor serà molt present el dia del sorteig", ha assegurat Artadi.
 
Un 42% de la loteria, venut
Fins al moment, s'han distribuït més de 21 milions de la Grossa, un 42% de la loteria emesa per a aquest sorteig. En participacions ja s’han venut 1,2 milions d’euros, entre més de 500 associacions. "Des del passat 1 de desembre, totes les comandes que facin els venedors podran ser retornades en cas que no es venguin. És una de les novetats d’aquest any, i l’objectiu és que no es quedin números al magatzem i no hi hagi demanda insatisfeta, com va passar l’any passat", ha afirmat Artadi.
 
El primer premi de la Grossa guanyarà 20.000 euros per euro jugat, és a dir, 100.000 euros al bitllet de 5 euros. El segon atorgarà 6.500 euros per euro jugat (32.500 euros al bitllet de 5 euros) i el tercer, 3.000 euros per euro jugat (15.000 euros al bitllet de 5 euros). A més, enguany s’han creat dos premis nous: un quart, que donarà 1.000 euros per euro jugat (5.000 euros al bitllet de 5 euros), i un cinquè de 500 euros per euro jugat (2.500 euros per bitllet de 5 euros premiat).
 
Una altra de les novetats d’aquest any són els premis especials a les centenes, de 25 euros per bitllet de 5 euros. Es premiaran els números que tinguin les tres primeres xifres coincidents en el mateix ordre del sorteig amb les tres primeres xifres de qualsevol dels cinc números guanyadors.
 
D’altra banda, se segueixen premiant les terminacions dels cinc primers premis, així com el número anterior i posterior de cadascun d’ells. Per tant, aquest any, els compradors de la Grossa tindran un 20% més de possibilitats d’obtenir premi.


Comentaris

envia el comentari