Catalunya Diari

El so de les campanes tornarà a marcar les hores a Gerb

El so de les campanes tornarà a marcar les hores a Gerb| ACN - Fotografia: http://www.femturisme.cat/

A Gerb, a la Noguera, el so de les campanes tornarà a marcar les hores després de vuit anys emmudides. Aquesta ha estat l'opció escollida pel 86% dels veïns que han participat a la consulta popular organitzada per l'Ajuntament de la localitat aquest diumenge.

En total, han votat 122 persones, el 25% dels empadronats majors de 16 anys que tenien dret a fer-ho. El resultat: 17 vots en contra i 105 a favor. Ara el consistori encarregarà immediatament el mecanisme que reproduirà el so de les campanes a través d'altaveus per marcar les hores i els dos quarts des de les 08.00 a les 22.00 hores.

La presidenta de l'Entitat Municipal Descentralitzada de Gerb, Paqui Marquina, s'ha mostrat molt satisfeta tant de la participació com, sobretot, del resultat. Segons Marquina, hi ha hagut veïns que fins i tot han demanat que les campanes sonin durant la nit, però de moment s'ha descartat. L'objectiu és que tot estigui a punt en 15 dies, coincidint amb la Trobada de Campaners d'Os de Balaguer, municipi al qual pertany Gerb. Aquest any la Trobada precisament es dedicarà a les campanes emmudides.


Comentaris

envia el comentari