Catalunya Diari

El Suprem confirma els 6 anys de presó pel veí de Tàrrega que en va apunyalar un altre al pàrquing de casa seva

El Suprem confirma els 6 anys de presó pel veí de Tàrrega que en va apunyalar un altre al pàrquing de casa seva| ACN - Fotografia: lleidaalminut.com

 

El Tribunal Suprem no ha admès a tràmit el recurs de la defensa de l'acusat i per tant confirma la sentència de l'Audiència de Lleida que va condemnar el novembre de 2015 a 6 anys de presó per un delicte de temptativa d'homicidi un veí de Tàrrega de 24 anys i d'origen dominicà que va agredir-ne un altre de 37 anys i nacionalitat espanyola amb un ganivet de grans dimensions. 

Els fets van tenir lloc el 7 d'abril de 2014 cap a les 23.00 hores arran d'una baralla entre l'agressor i l'agredit que va començar al pàrquing de la víctima. La fiscalia demanava per a l'acusat 8 anys de presó per un delicte de temptativa d'homicidi i la defensa l'absolució o subsidiàriament sis mesos de presó per un delicte de lesions amb els atenuants de trastorn mental transitori i reparació del dany. La sentència també estableix que l'acusat indemnitzi la víctima amb 30.000 euros i li prohibeix acostar-se a ella a menys de 100 metres durant 7 anys.
 
Els fets van tenir lloc el 7 d'abril de 2014. Segons van declarar els implicats, la víctima va anar a dormir a casa l'acusat perquè es coneixien de coincidir per Tàrrega i no tenia on dormir aquella nit. Abans d'anar a dormir, la víctima va demanar l'acusat que li ensenyés com s'obria la porta perquè al dia següent havia de matinar per marxar a treballar i quan estaven a baix al pàrquing, el va apunyalar. "Em va apunyalar per l'esquena sense dir-me res i sense raó", va assegurar al judici, i va afegir que creu que la intenció de l'acusat era matar-lo tot i que no sap perquè. 
 
L'home, que va rebre 8 punyalades al tòrax i els braços, tal com va explicar la doctora forense, va aconseguir fugir del lloc dels fets, saltant ferit pel balcó, situat a uns dos metres i va pujar al cotxe d'un noi que passava per allà en aquell moment i que el va traslladar al CAP de Tàrrega, des d'on va ser traslladat després a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, on va haver de ser intervingut quirúrgicament. El conductor, un noi de 22 anys, va declarar que no va veure ningú més, tot i que el ferit va assegurar que després d'apunyalar-lo a casa, l'acusat el va perseguir pel carrer amb una pala. Dues veïnes van declarar que sí que van veure algú carrer avall amb una pala però que no saben qui era perquè era de nit i la persona que corria duia una dessuadora amb caputxa. La declaració de les veïnes reforçava, segons la Sala, la versió de la víctima, que consideraven creïble.


Comentaris

envia el comentari