Catalunya Diari

El tast solidari ‘Vi per Vida’ explicarà 4 blancs i 3 negres de Costers del Segre

El tast solidari ‘Vi per Vida’ explicarà 4 blancs i 3 negres de Costers del Segre| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Mollerussa

 Aquest primer tast solidari, que vol ser una passejada per la DO Costers del Segre, la única de Catalunya que compta amb 7 subzones, farà un recorregut per 7 caldos diferents, 4 de blancs i 3 de negres, un itinerari que tindrà com a banda sonora diferents peces de rock català escollides per l’ocasió. L’acte comptarà amb la participació del conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí; l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Jordi Bort, el director general de Sectors Sanitaris del Servei Català de la Salut, Ramon Pinyol, i el director de Institut de Recerca Biomèdica (IRB) de Barcelona, Joan Guinovart.
 
En concret, els vins blancs que els participants gaudiran són l’Auzells, de la bodega de Tomàs Cusiné (subzona Les Garrigues); Vi Bord, de la bodega Batlliu de Sort (subzona del Pallars) que n’ha fet una edició especial 'Vi per Vida'; l’Onra Blanc, de la bodega La Gravera (subzona Segrià) i Blanc de Roure, de la bodega L’Olivera (subzona Valls del Riu Corb). Pel que fa als negres, el tast inclourà Raimat Vallcorba, de la bodega Raimat (subzona Raimat), un Oda Magnum, del Castell del Remei (subzona Urgell) i Petit Grealó, de la Vinya l’Hereu (subzona d’Artesa). 
 
Els diners que es recaptin amb aquesta iniciativa, que coincideix amb la celebració del Dia Mundial Sense Tabac, es destinaran a l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB) de Barcelona, on es desenvolupen projectes avalats per Joan Massagué, capdavanter mundial en l’estudi de la metàstasi, i cofundador de l’IRB amb Joan Guinovart, director del centre. El tast solidari, la presentació del qual anirà a càrrec de la periodista Elisabet Carnicé, serà conduit pel mateix Xavi Ayala. 
 
La reserva per assistir al tast, per al qual s’haurà de fer una donació mínima de 5 euros, cal fer-la a través del blog Vi per Vida i el donatiu es recollirà el mateix dia del tast. Totes aquelles persones que sense poder assistir al tast vulguin col·laborar en la campanya podran fer les seves donacions en el mateix blog del Vi per Vida, i entraran en un sorteig de tres lots dels vins DO Costers del Segre que es tastaran el dia 31. Així mateix també està a venda, per les persones interessades a col·laborar, una samarreta amb el logotip d’aquesta iniciativa solidària que té la firma de la il·lustradora Pilarín Bayés.


Comentaris

envia el comentari