Catalunya Diari

El Teatre Comarcal de Solsona torna a oferir el musical de MTM 'Hairspray' el dia 25 de gener

El Teatre Comarcal de Solsona torna a oferir el musical de MTM 'Hairspray' el dia 25 de gener| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Solsona

Els solsonins que a l’octubre no van poder assistir al musical 'Hairspray', a càrrec de l’escola d’arts escèniques Manresa Teatre Musical (MTM), tenen una segona oportunitat de fer-ho el diumenge dia 25 d’aquest mes de gener. El Teatre Comarcal oferirà una nova funció a les 18.30 hores. Les entrades valen 15 euros amb un descompte de 2 euros si s’adquireixen entre dimarts i dissabte d’aquesta setmana a l’Oficina de Turisme.

Estrenada el setembre a Navarcles amb un èxit rotund de públic i crítica, 'Hairspray' és un espectacle de Broadway ambientat a la ciutat nord-americana de Baltimore els anys seixanta. Es una comèdia amb crítica social que denuncia la discriminació de les dones amb sobrepès i la segregació racial als Estats Units. En l’espectacle de MTM prop d’un centenar d’artistes pugen a l’escenari amb onze coreografies corals, més de tres-cents canvis de vestuari i una vintena d’escenografies.

L’adaptació catalana d’aquest muntatge és obra de David Bacardit i Sílvia Santamaria i incorpora elements de les dues versions cinematogràfiques de 'Hairspray' (1998 i 2007) i del musical de Broadway (2002). No hi falten els balls més populars de la dècada dels seixanta, com el twist, watusi, bugui-bugui... i rythm and blues downtown. La direcció general de l’espectacle també va a càrrec de Bacardit.

Activitat pedagògica gratuïta
Aquesta cita, organitzada per la regidoria de Cultura, es complementarà amb una activitat pedagògica d’entrada gratuïta per a públic de totes les edats. Es durà a terme el mateix diumenge 25, a les 15.00 hores. Els participants podran viure tota la preparació prèvia a la funció, pujar a l’escenari per veure els vestuaris i decorats i acabar aprenent una coreografia. Qui hi estigui interessat pot inscriure-s’hi a l’Oficina de Turisme fins al divendres previ.

Manresa Teatre Musical va representar aquesta obra a Solsona el passat 4 d’octubre. Per bé que s’havia de repetir l’endemà, la funció es va haver d’anul·lar per motius de salut del pare d’una de les protagonistes i es van retornar els diners de les entrades adquirides. Aquesta companyia ja és familiar per al públic solsoní, en tant que també el 2013 va dur al Teatre Comarcal els seus dos musicals anteriors, Supercalifragilistik i La Bella i la Bèstia.


Comentaris

envia el comentari