Catalunya Diari

El Teatre l’Amistat de Mollerussa reprèn l'activitat aquesta tardor

El Teatre l’Amistat de Mollerussa reprèn l'activitat aquesta tardor| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Mollerussa

 D’aquesta manera, els consistori, que va optar per deixar de fer una temporada estable de teatre durant tot l’any passat i la meitat d’aquest, només s’ha de fer càrrec de les despeses que suposa posar en marxa la infraestructura del teatre. Solsona ha explicat que l’Ajuntament ha canviat la política de gestió cultural i ha "buscat fórmules per reactivar l’activitat cultural al mínim cost possible pel consistori". En aquest sentit, ha afegit que les companyies s’han adaptat fins i tot en la pujada de l’IVA i no han incrementat els preus assequibles que ja estaven fixats abans que l’impost fos obligat. 
 
La nova temporada, que inclou des de música fins a comèdia passant pel teatre familiar i també el cinema, començarà el proper 6 d’octubre amb el concert 'Moncho, 50 anys de boleros', en el qual l’artista, nascut al barri de Gràcia de Barcelona, farà un repàs de la seva llarga trajectòria en el món de la cançó. El cap de cartell de la programació serà, però, Joan Pera, el qual portarà a Mollerussa el seu darrer show que sota el títol 'Joan Pera, Capri' recull alguns dels monòlegs més coneguts del popular actor i humorista català Joan Capri. La cita serà el 17 de novembre.
 
La programació també ha previst per al dia 1 de novembre l’obra 'Live', de la Cia Xuriguera i Faixedas (ex components del Teatre de Guerrilla), una comèdia àgil i fresca amb música, improvisació, diàlegs punyents i ironia. Completaran la temporada dues obres de companyies amateurs com el Grup de Teatre Rossinyol que presentarà el 28 d’octubre la seva última producció 'La gata salvatge', on es recrea en clau d’humor la vida de les noies d’un club, i 'Solterons', de Nando Masaneda, una comèdia que fa un recorregut per les diverses etapes de la vida dels dos personatges protagonistes i que es podrà veure l’1 de desembre. Les entrades es posen a la venda el proper 12 de setembre a través de Servicaixa i es podran adquirir també a taquilla la setmana de la representació de dimecres a divendres. 
 
5 obres destinades al públic familiar
La programació de La Xarxa completarà la temporada estable de teatre amb 5 obres variades i de qualitat com són 'El Soldadet de Plom', de Festuc Teatre (7 d’octubre); 'La Ventafocs', de Catacrac (21 d’octubre); 'Pinotxo Bric a Brac', de Zum Zum Teatre (11 de novembre); 'Instants', de Mag Edgard (25 de novembre) i 'Un Nadal de Pastorets', de Maremagnum (23 de desembre). Així ho han explicat aquesta matí Josep Pijoan i Isabel Montserrat, responsables de La Xarxa a Mollerussa, els quals han explicat que han adaptat la programació al públic standard que tenen actualment i que ja no són nens i nenes de 10 o 11 anys sinó que han baixat la franja d’edat màxima fins els 7 o 8 anys. 
 
Pijoan ha dit que aquesta programació té un cost total de 9.000 euros per l’entitat i que enguany com a novetat les persones que tinguin carnet de La Xarxa de Mollerussa també podran obtenir el mateix descompte en les representacions que es facin a altres localitats adherides al mateix projecte. 
 
Cinema d’autor a través de la Filmoteca
D’altra banda, gràcies a un acord de col·laboració amb la Filmoteca de Catalunya dins de la seva secció ZOOM que difon a diferents punts de la geografia lleidatana el seu patrimoni, el Teatre l’Amistat es convertirà de nou en sala de cinema amb les projeccions de Informe General, un producció de Pere Portabella 1976 (dijous, 11 d’octubre) i dues pel·lícules més de David Lean 'Blithe Spirit' (Un espíritu burlón), de 1945 (dijous 8 de novembre) i 'The Passionate Friends' (Amigos apasionados), de 1949. L’entrada a les projeccions, que es passaran en versió original subtitulada, serà gratuïta i cal assenyalar que una de les pel·lícules, encara per determinar, serà projectada en 35mm gràcies a una subvenció de l’Institut d’Estudis Il·lerdencs. 


Comentaris

envia el comentari