Catalunya Diari

El Torneig de Futbol Base de Rialp reunirà enguany 360 jugadors

El Torneig de Futbol Base de Rialp reunirà enguany 360 jugadors| Redacció - Fotografia: Diputació de Lleida

 

El Torneig de Futbol Base de Rialp-Pallars Sobirà es celebrarà enguany els dies 20 i 21 de juny. La competició aplegarà enguany un total de 360 jugadors pertanyents a 10 clubs: el FC Barcelona, el RCD Espanyol, la Penya Jove, l'EF Tàrrega, el FIF Lleida, el San Fernando Zaragoza, la Fundació Esportiva Atlètic Vilafranca, el Lleida Esportiu, el Nàstic de Tarragona i els amfitrions de l'Escola de Futbol de Rialp.


El torneig, destinat a les categories aleví i infantil però que també comptarà amb un minitorneig prebenjamí en què hi prendran part l'EF Rialp, el Tremp i el Pont de Suert, es disputarà sota l'organització de l'Ajuntament de Rialp, l'Escola de Futbol de Rialp i el FC Rialp, amb la col·laboració de la Diputació de Lleida i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà. Es desenvoluparà en dos jornades, amb la inauguració el dissabte 20 de juny a les 8.00 hores i el lliurament de trofeus el diumenge 21 de juny a les 17.00 hores.


 


L'escenari del torneig serà el camp municipal de futbol de Rialp, una instal·lació que, segons ha explicat l'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, l'Ajuntament vol potenciar perquè en el futur pugui acollir més estades de pretemporada i campus de les que ja acull en l'actualitat. En aquest sentit, es farà una primera millora al camp consistent en l'adequació de l'enllumenat i del reg automàtic, que suposarà una inversió de 22.000 euros finançada per la Diputació de Lleida. Per més endavant quedarà una segona fase d'il·luminació, que costarà 8.000 euros més.


 Amb aquestes obres, l'objectiu de l'Ajuntament de Rialp és que l'ús de la instal·lació, mitjançant la celebració d'activitats diverses, suposi un retorn per a la comarca que actualment se situa entre 80.000 i 90.000 euros anuals. És per això que s'estan plantejant ampliar el radi d'acció d'aquestes activitats a clubs professionals de tot Europa, que se sumarien a entitats que, com el Nàstic, el Llagostera o el Reus –i en altres temps el Lleida– ja han fet ús de les instal·lacions de Rialp en les seves pretemporades o tenen la intenció de fer-ho en el futur.


 


Amb l'apertura a Europa, aquests campus i estades es podrien ampliar a l'època hivernal, oferint paquets turístics que inclourien altres activitats, com ara l'esquí, tot plegat articulat des dels CTP (Centres de Promoció Turística de la Generalitat). 


L'acte de presentació ha tingut lloc a la Diputació de Lleida, i ha comptat amb la participació del diputat Xavier Pont; del diputat i alcalde de Rialp, Gerard Sabarich; del coordinador del torneig, Gerard Reig; i del director del torneig, Juanjo Abellà. En la seva intervenció, Pont ha destacat que es tracta d'un torneig plenament "consolidat" i amb una participació oberta "a equips lleidatans, de la resta de Catalunya i d'Aragó", amb la qual cosa representa "un bon mirall per als joves que hi participen" i on els valors principals són "l'esportivitat i la formació", al marge de suposar una promoció per a les comarques lleidatanes.Comentaris

envia el comentari