Catalunya Diari

El torró i la xocolata envaeixen Agramunt

El torró i la xocolata envaeixen Agramunt| Laura Biela - Fotografia: Facebook Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra

 

Agramunt ja ho té tot a punt per celebra aquest cap de setmana la vint-i-sisena edició de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra, un esdeveniment únic a Espanya i que enguany comptarà amb la presència de pastissers de primer nivell com Miquel Guarro o Fabián León.

Com ja és habitual, aquest certamen reuneix any rere any reconeguts cuiners i pastissers, així com les quatre firmes de torró d'Agramunt: Torrons Vicens, Fèlix, Roig i Lluch, qui exhibeixen els seus productes i aprofiten aquests dies per donar a conèixer les seves novetats. I no sols això, el certamen comptarà també amb d'altres sectors agroalimentaris tradicionals de Catalunya, com el cava, amb la presència de Caves Ferret, i el vi, amb la participació de la DO del Penedès.
 
Cada cop són més les empreses interessades en participar-hi. I es que tot i no voler parlar de xifres, la regidora de l'àrea de Promoció Econòmica i Turisme i directora de la fira, Fàtima Puig, assegura que el nombre d'expositors creix any rere any, "demostrant així la seva aposta per aquest certamen i la seva satisfacció". Enguany els estands del pavelló s'incrementaran en una desena, reduint així la llista d'espera d'entitats interessades. "Actualment, tenim una ocupació del 100% i per ara és complicat que puguem seguir acceptant empreses", apunta Puig
 
Experiències gastronòmiques i demostracions culinàries
Els dies 11 i 12 d'octubre els visitant no només podran comprar els productes que trobaran exposats en els diferents estands, sinó que podran gaudir també d'experiències gastronòmiques, demostracions culinàries a càrrec de cuiners i pastissers de renom, maridatges i degustacions de dolços.
 
La directora de la Fira ha explicat a lleidaalminut.com que les degustacions tindran un cost d'un euro i es podran comprar al punt d'informació de la fira, situat al recinte final. Les persones interessades en participar en l''Aula del Gust' podran fer la reserva a l'oficina de Turisme d'Agramunt, presencialment, trucant al telèfon 973 39 10 89, fins al 10 d'octubre, o bé adreçant-se al punt d'informació els dies de fira. Les entrades reservades es podran recollir al punt d'informació de la fira fins a una hora abans de la sessió corresponent. Si la persona no es presenta o arriba tard quedarà anul·lada la reserva feta prèviament. Aquesta activitat tindrà un cost de dos euros. 
 
Activitats programades
El programa d'enguany inclou demostracions, tasts de cuina i pastisseria a càrrec de xefs pastissers de l'alçada de Miquel Guarro, xef i pastisser de Cacau Barry a Xocolata Academy i cap de pastisseria del restaurant Dos Cielos de Barcelona. A més, els assistents podran veure també a Fabián León, finalista de la primera edició de MasterChef 2013; a Albert Badia, guanyador del millor croissant d’Espanya l’any 2009; i Jordi Guillem, propietari i xef del restaurant Lo Mam de Lleida, entre d'altres.
 
Per altra banda, també s'ha organitzat un tast de vins del Celler Gramona, amb les marques de torrons agramuntines Roig, Fèlix i Torrons Vicens. Així mateix, la Carpa de la Cuita, un espai destinat a l'elaboració en directe del cèlebre torró d'Agramunt i de la reconeguda xocolata a la pedra; la Menestralia, la mostra d'oficis antics; les parades artesanals; la zona infantil i la carpa destinada als expositors multisectorials acabaran d'omplir d'engrescadores opcions el cap de setmana.


Comentaris

envia el comentari