Catalunya Diari

El Tour de França 2014 passarà per la Val d'Aran

El Tour de França 2014 passarà per la Val d'Aran| Redacció - Fotografia: Baqueira Beret

 
Si l'any 2006 el Tour de França va muntar la meta de la 11a etapa al Pla de Beret, aquesta any torna a terres araneses però de pas. L'etapa 17 començarà a Saint Gaudens entrant a Espanya pel Portillón en direcció a la Val d'Aran passant per Bossòst i Les per enfilar ja la frontera cap a la meta en Pla d'Adet, a França una altra vegada.


 
El Tour 2014 està marcat per la meteorologia canviant a més d'unes etapes exigents quant a intensitat en ser més curtes que altres anys amb el que l'organització ha buscat l'explosivitat dels atacs primerencs i els continus demarratges arribant a meta. D'aquesta manera, en les etapes de muntanya més curtes els ciclistes no tindran por al defalliment i buscaran l'atac continu.
 
Aquest Tour que passa per la Val d'Aran és per als escaladors, per dures batalles a la muntanya, sobretot al final del mateix. Segurament es decidirà als Pirineus ja que la presència dels Alps aquest any ha estat menor amb la intenció de no definir un favorit per a la victòria final fins que la cursa arribi a les seves últimes etapes.
 
Baqueira i l'hotel Montarto, destí ciclista a l'estiu
L'hotel Montarto, obert fins al 31 d'agost, està situat a la cota 1.500 de Baqueira a la Vall d'Aran i s'ha convertit en l'allotjament especialitzat dels Pirineus en ciclisme tant de carretera com BTT amb serveis al més alt nivell i rutes guiades. Les rutes preparades tenen tant orientació nord com sud per escollir ruta segons la meteorologia. A més, compta amb 500 km de rutes de BTT senyalitzades.
 
Entre els serveis premium de l'hotel Montarto hi ha el pàrquing amb videovigilància per guardar les bicicletes, un petit taller i una zona de rentat. Flocs Bike ha muntat al Montarto una botiga amb accessoris de bicicleta i en cas que la reparació sigui d'envergadura, s'ofereix el transport de la bicicleta fins al taller de Betrén i la seva tornada sense que el client hagi d'agafar el cotxe. També es poden llogar bicicletes de carretera i BTT d'altes prestacions més d'elèctriques.
 
Pel que fa a les rutes, l'hotel ofereix sortides programades per carretera durant 4 dies per setmana per a dos grups amb una longitud diferent del recorregut cada un. L'hora de partida és a les 8.30 i la de retorn a les 12.30 hores. Cada dia seran entre 90 i 100 quilòmetres amb 1.700 metres de desnivell positiu. Una altra opció és la sortida d'entre 65 i 85 quilòmetres diaris amb 1.100 metres de desnivell positiu
 
L'hotel posa a disposició dels seus clients un bufet lliure amb menús especials per a esportistes i també productes per a celíacs. Després de les sortides en bici res millor que gaudir de la piscina exterior climatitzada i el gimnàs gratuïts per als clients de l'hotel o per als que contractin alguna de les rutes. L'hotel també disposa de circuit de spa i compta amb servei de massatge. 


Comentaris

envia el comentari