Catalunya Diari

El tradicional Concert de Reis de Tàrrega tindrà com a protagonista la Simfonia Núm. 9 de Beethoven

El tradicional Concert de Reis de Tàrrega tindrà com a protagonista la Simfonia Núm. 9 de Beethoven| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 

Tàrrega clourà el seu cicle cultural de Nadal aquest diumenge, dia 10 de gener, amb el tradicional Concert de Reis dirigit pel músic Àngel Sans. La cita tindrà lloc a les 19.00 hores al Teatre Ateneu. La protagonista del repertori serà la Simfonia núm. 9 en re menor op. 125 de Ludwig van Beethoven. 

Estrenada l'any 1824, és una de les composicions més populars de la història de la música i inclou el cèlebre moviment inspirat en l'Oda a l'alegria de Schiller. Aquest fragment ha esdevingut a més símbol de la germanor entre els pobles i himne de la Unió Europea des del 1986.
 
La 9a Simfonia de Beethoven s'acompanyarà també de conegudes àries d'òpera i marxes de Händel, Strauss, Rossini i Donizetti. Són partitures que transiten del Barroc al Romanticisme, interpretades per la Polifònica de l'Urgell, la Coral Càrmina i l'Orquestra Simfònica Ensemble Euroquartet Barcelona. En total s'aplegaran dalt l'escenari una seixantena de veus i una quarantena d'instrumentistes. Per la seva part, exerciran de solistes Soledad Cardoso (soprano), Assumpta Cumí (mezzo), Josep Benet (tenor) i Xavier Mendoza (baríton). El Concert de Reis compta amb el suport de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Tàrrega.


Comentaris

envia el comentari