Catalunya Diari

El TSJC confirma els 25 anys de presó per a l'acusat de matar la seva exparella de 14 anys a Tàrrega

El TSJC confirma els 25 anys de presó per a l'acusat de matar la seva exparella de 14 anys a Tà rrega| Text i fotografia: ACN

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat la sentència emesa el 4 de maig de 2015 per l'Audiència de Lleida en què condemnava a 25 anys de presó el jove de 19 anys que el 7 d'octubre de 2013 va matar de 23 ganivetades la seva exparella de 14 anys a Tàrrega.

Aquesta és la pena que demanaven tant la fiscalia com l'acusació particular, representada per Marta Duró, després que el jurat popular declarés el jove culpable d'assassinat amb traïdoria i acarnissament amb l'agreujant de parentesc. El TSJC ha notificat aquest dijous a les parts la desestimació del recurs presentat per la defensa, per la qual cosa es manté l'establert per l'Audiència. Així, a més de la pena de presó, el noi no podrà comunicar-se o acostar-se a menys de 200 metres als pares i als dos germans de la víctima durant 30 anys i haurà d'indemnitzar el pare i la mare de la nena amb 120.000 euros per a cadascú i amb 60.000 euros més per a cadascun dels dos germans.

Després de tres dies de judici, els membres del jurat van decidir per unanimitat, el 23 d'abril de 2015, que el jove era culpable d'assassinat amb traïdoria i acarnissament amb l'agreujant de parentesc. En la primera jornada del judici l'acusat va reconèixer haver mort la seva exparella de 14 anys, tot i que va assegurar que no recordava què va passar. Segons el veredicte del jurat, va quedar provat que la menor va rebre un total de 23 punyalades amb un ganivet de pesca submarina d'11,5 centímetres i nombrosos cops.

La fiscalia va llavors mantenir la seva petició que es condemnés l'acusat a 25 anys de presó. L'acusació particular, representada per l'advocada Marta Duró, es va adherir a aquesta petició que va llavors va confirmar l'Audiència de Lleida i que aquest dijous ha ratificat el TSJC. La sala també manté les indemnitzacions que demanaven tant la fiscalia com l'acusació particular i que ascendeixen a 360.000 euros.


Comentaris

envia el comentari