Catalunya Diari

Els Agents Rurals enxampen de nit un caçador furtiu al Pont de Suert

Els Agents Rurals enxampen de nit un caçador furtiu al Pont de Suert| Text i fotos: ACN

 

Membres del cos d'Agents Rurals del Grup Especial de Verins i Antifurtivisme de l'Àrea Regional de Lleida van enxampar in fraganti un veí de Bossòst després que cacés un porc senglar disparant de nit des d'un vehicle situat en un camí públic. L'home ha estat denunciat per tinença il·legal d'armes i per no tenir assegurança obligatòria ni autorització del vedat de caça.

Els fets van tenir lloc dins l'Àrea Privada de Caça d'Adons, al paratge anomenat Barranc dels Obacs, molt proper a la Zona de Caça Controlada del Pont de Suert, entre les 00.00 i les 01.00 hores de l'1 de juny. Durant un servei antifurtivisme, dos agents situats en un punt d'observació elevat van veure com cap a les 00.50 hores es disparava un tret des d'un vehicle situat en un camí d'ús públic. A continuació, una altra patrulla va interceptar el vehicle i, després d'identificar el conductor, va trobar-hi dins el rifle, encara carregat amb bales, i un potent focus alimentat per la bateria del cotxe. Se li van comissar l'arma i la munició, i també el focus nocturn. L'endemà, amb llum de dia, els agents van localitzar el cadàver del porc senglar que havia abatut.
 
En les diligències practicades posteriorment, els agents han determinat que el furtiu no tenia tampoc assegurança ni permís del vedat de caça. Caçar de nit, des d'un vehicle i des d'una zona de seguretat (camí d'ús públic) són tres infraccions de la Llei de caça que se sancionen amb multes de 300 a 3.000 euros cadascuna i retirada de llicència de caça de 2 a 5 anys. Caçar sense el permís del vedat i sense l'assegurança obligatòria del caçador també són infraccions de la Llei de caça que s'han denunciat davant el Departament d'Agricultura.
 
A més, es tractava d'un rifle semiautomàtic amb capacitat per a més de 2 bales en el seu carregador, per la qual cosa ha estat denunciat davant el Departament de Territori i Sostenibilitat per una infracció greu de la Llei de protecció dels animals, que se sanciona amb una multa d'entre 400 i 2.000 euros. Les armes semiautomàtiques per a la caça no poden contenir més de dos projectils al seu carregador, d'acord amb el que estableix el Conveni de Berna, de conservació de la vida silvestre i del medi natural d'Europa.
 
D'altra banda, el furtiu no té llicència d'armes per a rifle, per la qual cosa serà denunciat davant el Jutjat d'Instrucció de Tremp per un presumpte delicte de tinença il·lícita d'armes, castigat amb una pena de presó de 6 mesos a 1 any.
 
Finalment, els Agents Rurals han denunciat davant la Intervenció d'Armes de la Guàrdia Civil el propietari del rifle, un altre veí de Bossòst, per cedir una arma de foc a una persona que no té llicència d'armes i per fer-ho sense anar acompanyat de la guia de pertinença ni el document de cessió. Aquesta infracció del Reglament d'armes se sanciona amb multes de 300 a 1.200 euros.


Comentaris

envia el comentari