Catalunya Diari

Els Agents Rurals intercepten dos barques que pescaven de manera il·legal al Segre

Els Agents Rurals intercepten dos barques que pescaven de manera il·legal al Segre| Text i fotos: ACN

 

Els Agents Rurals van interceptar dimecres passat dos barques que pescaven de manera il·legal al riu Segre. Segons un comunicat d'aquest cos, els cinc ocupants que anaven a les embarcacions utilitzaven aparells elèctrics i van ser enxampats dins del terme municipal de Serós quan baixaven pel riu en direcció a la Granja d'Escarp. 

Els pescadors van ser interceptats amb la col·laboració dels Mossos d'Esquadra després de seguir-los durant més de quatre hores. Les dos barques pneumàtiques estaven equipades amb salabres, xarxes, un aparell elèctric i uns 150 quilos de peix, principalment carpes, silurs i algun barb. Els Agents Rurals consideren que podria tractar-se d'un grup organitzat que volia vendre el peix capturat, molt preuat als països de l'est.
 
Durant un servei ordinari de vigilància pel riu Segre els Agents Rurals van detectar dins el terme municipal de Seròs dos barques amb 5 pescadors que baixaven pel riu Segre direcció la Granja d'Escarp. Després d'observar-los amb prismàtics i no veure les canyes de pescar van sospitar d'alguna possible il·legalitat. Durant unes 4 hores van estar seguint i vigilant els individus. Entrada la nit els van interceptar amb la col·laboració d'una unitat dels Mossos d'Esquadra. Les dos barques neumàtiques estaven equipades amb salabres, xarxes, un aparell elèctric i uns 150 quilos de peix, principalment carpes, silurs i algun barb.
 
Alguns testimonis de la zona asseguren que no és el primer cop que passen aquests fets i segons els Agents Rurals podria tractar-se d'un grup organitzat per tal de comercialitzar el peix, molt preuat a països de l'est. De fet, a la zona hi havia un vehicle frigorífic amb el qual podrien transportar la mercaderia que els mateixos testimonis havien vist en altres ocasions.
 
La pesca elèctrica està considerada un art massiu i no selectiu, cosa que suposa que els pescadors enxampats van cometre un presumpte delicte de fauna, que podria comportar penes que van dels quatre mesos fins als dos anys de presó.


Comentaris

envia el comentari