Catalunya Diari

Els Agents Rurals maten dos gossos salvatges i en capturen un tercer dels que atacaven ovelles a Lleida

Els Agents Rurals maten dos gossos salvatges i en capturen un tercer dels que atacaven ovelles a Lleida| EP - Fotografia: Agents Rurals

Els Agents Rurals han atrapat viu a un dels gossos que durant aquest últim mes atacaven ovelles d'una granja de Seròs i n'han matat dos més, segons ha explicat el cap de servei, Llorenç Ricou.

El gos atrapat va ser localitzat divendres en una cova de la Vall de la Bovà, a Aitona, on la mateixa setmana es van localitzar cinc cadells.

Per atrapar algun animal més dels sis que formen el grup, els agents van deixar el gos en una gàbia propera a la cova i van esperar que arribessin la resta. Amb càmeres nocturnes, van comprovar les hores que els animals s'apropaven a la gàbia i d'aquesta manera els van poder capturar.

Des del divendres, dos van ser els que es van aproximar, un mascle i una femella (mare de les cries), que foren abatuts pels Agents Rurals, un dissabte a la nit i l'altre diumenge, segons Ricou, qui ha afirmat que els animals "no van patir".

Dels tres restants, els agents en tenen localitzat un, el líder, tot i que Ricou considera que serà complicar agafar-lo.

La Conselleria d'Agricultura, de la que depèn el cos d'Agents Rurals, ha entregat els ossos dels animals morts a l'Ajuntament d'Aitona i traslladarà el gos capturat un cop acabi l'operació, ja que aquest està sent utilitzat com a reclam.

Incompliment de la llei
La diputada d'ICV-EUiA Sara Vila ha lamentat aquest dilluns que no s'hagi fet cas a la petició que els ecosocialistes van fer la setmana passada demanant que es capturessin els gossos de Seròs vius. "Agafar les escopetes no és la manera de solucionar les coses. Cal que la Generalitat doti els ajuntaments dels pressupostos adequats per poder gestionar tot el tema dels animals abandonats", ha afirmat.

Vilà pensa que és urgent implantar solucions perquè, previsiblement, el problema dels gossos abandonats pot anar a més, alhora que anuncia possibles accions legals. "Estem parlant amb un grup d'advocats animalistes del Col·legi d'Advocats de Barcelona per esbrinar si hi ha hagut prevaricació i s'ha incomplert la llei de protecció d'animals de 2008", ha avançat Vilà, qui ha reblat "hem d'aturar la persecució i matança de gossos i treballar per les alternatives que hi ha abans de matar-los".


Comentaris

envia el comentari