Catalunya Diari

Els alcaldes del Baix Segre no volen que s'enviïn temporers sense feina a la recollida de la fruita

Els alcaldes del Baix Segre no volen que s'enviïn temporers sense feina a la recollida de la fruita| Redacció - Fotografia: Ajuntament d'Alcarràs

 A la trobada hi han assistit els alcaldes d’Alcarràs, La Granja d’Escarp, Seròs, Aitona, Soses i Torres de Segre, entre d'altres, malgrat la setmana passada, en una primera reunió, ja s’hi van sumar Massalcoreig, Sudanell, Montoliu i Albatàrrec.
 
Els alcaldes han coincidit que el Baix Segre no pot assumir temporers sense feina, ja que els ajuntaments no disposen de recursos econòmics per fer front a situacions excepcionals i els serveis socials dels quals disposen ja estant portant a terme una elevada tasca.
 
En aquest sentit, els alcaldes fan una crida a les autoritats competents, principalment a la subdelegació del Govern -amb qui han demanat reunir-s'hi- per tal que enviïn un missatge a la resta de comunitats autònomes, principalment al sud, que al Baix Segre no hi ha feina per aquesta campanya de la fruita. "Volem donar un missatge clar quan encara hi som a temps, perquè no es creïn falses expectatives en unes persones que ja estan prou desesperades i que no se’ls vengui que aquí tenim 'El Dorado', perquè això no és cert", ha comentat Serra. 
 
Per últim, els alcaldes també han defensat la tasca dels pagesos a l’hora de contractar i han recordat que aquests han fet els deures i des de fa anys que estant fent bé les coses.
 
Finalment, els alcaldes no entenen el motiu pel qual no se’ls ha tingut en compte en una reunió a la subdelegació del Govern per planificar la campanya agrària. En aquest sentit, lamenten que se’ls "margini" quan són els municipis els que coneixen la realitat del dia a dia i, per tant, podrien aportar el seu gra de sorra en aquestes trobades.


Comentaris

envia el comentari