Catalunya Diari

Els alumnes de Primària de Les Arrels iniciaran el curs vinent en un nou edifici al carrer Girona

Els alumnes de Primària de Les Arrels iniciaran el curs vinent en un nou edifici al carrer Girona| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Mollerussa

 Solsona ha indicat que tant el departament com el consistori han entès que es tracta d’una necessitat bàsica "ja que estem parlant de garantir l’escolarització de 180 alumnes i donar resposta a les famílies dels alumnes d’una escola que ja existeix però que necessita d’un nou espai per poder continuar desenvolupant la seva tasca". Per aquest motiu, l’Ajuntament aportarà una part dels diners necessaris per fer la cimentació de la primera fase de l’edifici, segons ha dit Solsona, que ha precisat que la línia d’actuació del consistori sempre ha estat la de fer els esforços necessaris per tal de facilitar el desenvolupament de projectes bàsics pel municipi com és el cas. 
 
Per la seva part, Cullerés ha assegurat que ni l’edifici provisional que ocupen, a l’antic Hotel Duch, ni la resta d’escoles de la ciutat poden absorbir ara per ara aquests 180 alumnes per la qual cosa s’ha de donar una resposta ràpida a la seva escolarització. El director territorial, que ha dit que el nou edifici "és necessari perquè el creixement de Mollerussa es manté", ha explicat que l’edifici que acollirà aquesta escola "és un model d’escola industrialitzada com el que ja s’ha utilitzat a l’escola de Gerb aquest curs però millorat". Per això, ha afirmant que "serà un procés ràpid" de manera que la primera fase ja estigui preparada al setembre d’enguany per acollir els nens que cursen Primària mentre que al curs 2014-1015 ja pugui fer-se el trasllat definitiu de la resta d’alumnes d’Educació Infantil. 
 
Cullerés ha dit que quan tot l’edifici estigui enllestit ocuparà un total de 1.800 metres quadrats útils dels 2.300 totals que té la parcel·la. També ha explicat que la primera fase comptarà amb un edifici amb 8 espais comuns entre els que hi haurà aules, una biblioteca que també actuarà provisionalment com a menjador, sala d’idiomes i sala d’informàtica mentre que el terreny contigu, que a la segona fase haurà d’acollir la resta d’aules, servirà com a pati provisional. Pel que fa a la segona fase, que preveu la construcció d’un gimnàs, del menjador i de la cuina i del pati definitiu, es podrà fer al mateix temps que es desenvolupa el curs normal de manera que al setembre del 2014 ja sigui operativa la totalitat de l’escola.


Comentaris

envia el comentari