Catalunya Diari

Els Bombers aconsegueixen rescatar l'espeleòleg accidentat en una cova de Conca de Dalt

Els Bombers aconsegueixen rescatar l'espeleòleg accidentat en una cova de Conca de Dalt| Redacció - Fotografia: @bomberscat

 

Els Bombers de la Generalitat han rescatat aquest diumenge a la tarda un espeleòleg que dissabte es va accidentar l'interior de la cova d'En Cuberes, a Serradell, al terme municipal de la Conca de Dalt (Pallars Jussà).

L'accidentat, que segons les primeres informacions hauria caigut d’una alçada d’uns sis metres a unes 3 hores de l’entrada de la cova a una zona coneguda com el Pou Rodó, ha estat traslladat a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. Amb ell, han estat durant el rescat quatre companys més.
 
L’helicòpter de rescat de Bombers va helitransportar els primers efectius dels GRAE (Grup d’Actuacions Especials) i del GEM (Grup d’Emergències Mèdiques) dels Bombers de la Generalitat fins a la cova, ja que l’accés queda a unes dos hores caminant per una pista forestal. Al llarg de la nit, i per grups, s’ha anat accedint a la cova per arribar fins a l’accidentat, fer la primera atenció, i iniciar les maniobres per poder fer el rescat. El ferit, un home de 45 anys, ha estat en tot moment conscient, amb les constants estables, i es queixava de diversos cops. L’accidentat, que es trobava a la galeria de la Gelera, ha estat acompanyat per un metge del GEM dels Bombers. Les maniobres d’extracció han estat molt complicades, ja que la ruta de sortida està plena de gateres que dificultaven el pas dels efectius i de la llitera amb el ferit.
 
El dispositiu de rescat a l’interior de la cova ha estat format per un total de 19 GRAE, un metge i un infermer del GEM, 7 espeleòlegs de la Federació Catalana d’Espeleologia, que han realitzat tasques de suport i d’avituallament a l’interior de la cova, a més els 4 companys del ferit. Aquest diumenge al matí, també s’han afegit a l’operatiu 8 efectius de la Unitat de Muntanya i 4 de la Unitat de Subsòl dels Mossos d’Esquadra.
 
Durant tota la nit i aquest diumenge al matí, mentre han durat les tasques de rescat, diversos efectius dels Bombers de la Generalitat, així com personal del GEM amb l’ambulància, també han donat suport logístic i operatiu des de l’exterior de la cova.


Comentaris

envia el comentari