Catalunya Diari

Els Bombers demanen molta precaució a l'hora de realitzar activitats a la muntanya durant el cap de setmana

Els Bombers demanen molta precaució a l'hora de realitzar activitats a la muntanya durant el cap de setmana| Redacció - Fotografia: Tavascan (Arxiu)

 

Davant la previsió de precipitacions en forma de neu al Pirineu acompanyades de vent i d’una important baixada de temperatures per aquest cap de setmana, els Bombers de la Generalitat recorden la importància de prendre mesures de prevenció a l’hora de realitzar activitats a l’entorn de la muntanya.

Alguns dels consells que ofereixen són:
- Analitza i planifica el teu itinerari de forma segura. No apuris el temps de l’activitat i calcula el temps de tornada per evitar que se’t pugui fer fosc.
- Atenció amb les superfícies gelades o lliscants, utilitza piolet i grampons.
- Protegeix-te de la hipotèrmia amb suficient roba tècnica d’abric.
- Protegeix els teus ulls del sol i les inclemències meteorològiques.
- Si fas activitats amb neu, inclou entre el teu equipament: DVA (Detector de Víctimes en Allaus), pala i sonda.
- Ves sempre acompanyat i adapta l’activitat al nivell i l'experiència del grup.
- Atenció amb l’afectació pel fred als dispositius electrònics: telèfons, GPS..., utilitza a la vegada sistemes clàssics d’orientació com el mapa i la brúixola.
- Tingues molta precaució en els desplaçaments i la conducció per carreteres o camins que puguin estar afectats per la neu o el gel.
- En cas d’emergència, truca al 112.
 
La Direcció de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments recorda que es poden consultar els consells de seguretat al web www.gencat.cat/seguretatmuntanya i seguir les informacions sobre possibles incidències a través del perfil de Twitter @bomberscat.
 


Comentaris

envia el comentari