Catalunya Diari

Els Bombers rescaten a tres barranquistes en un dia

Els Bombers rescaten a tres barranquistes en un dia| Redacció - Fotografia: @bomberscat (Arxiu)

 Els bombers han rebut l'avís a les 11.44 hores d'un dels rescatats. Immediatament s’ha activat un helicòpter amb efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i una dotació terrestre de Bombers. El ferit, que es trobava a cent metres de la sortida del barranc, ha estat evacuat en helicòpter fins a l’Hospital Comarcal del Pallars, a Tremp. Es tracta d’un home de 28 anys, veí de Cerdanyola del Vallès, i segons les primeres valoracions patia una distensió dels lligaments del turmell. Fins al lloc dels fets també s’hi ha desplaçat una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).
 
Més tard, els Bombers de la Generalitat també han treballat en un altre rescat a la Baronia de Rialb (Noguera). En aquest cas, la persona s’ha fet mal a la cama mentre feia barranquisme al riu Rialb, al tram del forat de Bulí. Els efectius GRAE de Bombers han localitzat i atès el ferit, que ha estat evacuat en helicòpter a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida per una possible fractura de fèmur. L’avís s’ha rebut a les 15.34 hores i en aquest servei hi ha treballat un helicòpter amb GRAE i una dotació terrestre de Bombers, a més d’efectius del SEM.
 
Finalment, durant la tarda de diumenge, a les 17.10 hores, els Bombers també han estat requerits per treballar en un rescat de muntanya al Tuc de Mulheres, a Vielha e Mijaran. Segons les primeres informacions, una escaladora hauria caigut i s’hauria fet mal a la clavícula. Atès que es tracta d’una zona de difícil accés, s’ha activat l’helicòpter amb efectius GRAE, una dotació terrestre i una ambulància dels Bombers. La ferida ha estat evacuada a l’Hospital de Vielha.


Comentaris

envia el comentari