Catalunya Diari

Els Bombers treballen en l’incendi d’una zona de pastures d’alta muntanya a Naut Aran

Els Bombers treballen en l’incendi d’una zona de pastures d’alta muntanya a Naut Aran| ACN - Fotografia: @bomberscat

 

Els Bombers de la Generalitat treballen des d’aquest dijous a la tarda en l’incendi d’una zona de pastures d’alta muntanya al terme municipal de Naut Aran, a la Val d’Aran. El foc va començar poc abans de tres quarts de set del vespre i els bombers han de treballar amb eines manuals en tractar-se d’una zona de difícil accés. 

L’incendi afecta només zona de pastures, sense massa arbrada. A hores d’ara, i segons les primeres valoracions, s’haurien cremat unes 200 hectàrees de terreny, amb un perímetre de més de 6 quilòmetres.
 
Durant aquestes hores, les flames han tingut una progressió descendent pel vessant sud del barranc de Cal, a Garós. Fins al lloc, s’hi han desplaçat una desena de dotacions dels Bombers de la Generalitat, terrestres, de suport i comandament i unitats del Grup d’Actuacions Forestals, GRAF, que han hagut de ser helitransportades.
 
Segons els Bombers de la Generalitat, aquests focs en zones de pastura d’alta muntanya són habituals i s’aprofiten per fer una bona gestió del territori, ja que eliminen la continuïtat de la vegetació.
 
Aquest any, amb la sequera acumulada al Pirineu, alerten però, poden ser més abundants.


Comentaris

envia el comentari